EEN BIOGRAFIE OVER DAVID MISCAVIGE
IN DE VOORHOEDE VAN WERELDWIJDE HUMANITAIRE INITIATIEVEN

De heer Hubbard beschouwde lange tijd dat geestelijke vrijheid zowel bijdraagt aan als voortvloeit uit een geloof in broederschap van de Mens. Vanuit dit gunstige uitgangspunt, werkte de heer Miscavige onvermoeibaar om de sociale verbeteringsmethoden van de heer Hubbard beschikbaar te maken voor alle mensen op aarde. Zodoende heeft hij de methode van L. Ron Hubbard en de toewijding van scientologen gebruikt om de grootste problemen van de mensheid aan te pakken: onder andere drugsgebruik, analfabetisme, immoraliteit en rampsituaties. (Zie: Wereldwijde Sociale Verbetering)

Als hoofd van deze grootschalige humanitaire bewegingen houdt de heer Miscavige toezicht op de financiering van de internationale hoofdkantoren voor deze initiatieven. Deze centra zijn Narconon Arrowhead in Oklahoma, in 2001 opgericht als het hoofdkwartier van het wereldwijde Narconon drugsrehabilitatie en preventienetwerk. Het is 's werelds grootste residentiële voorziening in zijn soort en dient ook als het internationaal trainingscentrum voor drugsrehabilitatiespecialisten. 

Om L. Ron Hubbard’s oplossingen voor analfabetisme op grote schaal beschikbaar te maken, werd in 2003 het Applied Scholastics International hoofdkwartier en trainingscentrum geopend op een 40 hectare grote campus in Missouri, VS. Leerkrachten uit 40 landen hebben een opleiding ontvangen en op hun beurt studiemethoden ingevoerd in 830 scholen en groepen in 67 landen. De leesniveaus waar het is toegepast werden aanzienlijk verhoogd. 

Om te beantwoorden aan een algemene daling van normen en waarden in deze moderne tijd, opende The Way to Happiness Foundation International in 2003 haar hoofdkwartier in Glendale, Californië. Van de op gezond verstand gebaseerde morele code, De Weg naar een Gelukkig Leven, zijn 85 miljoen exemplaren in 95 talen verspreid in 150 landen. Dit heeft geluk en harmonie aan individuen en samenlevingen gebracht. 

Naast deze centra voor sociale verandering was David Miscavige betrokken bij de wereldwijde humanitaire programma's die allemaal gratis beschikbaar worden gesteld in verschillende talen. Deze omvatten De Feiten over Drugs, 's werelds grootste niet-gouvernementele drugseducatie en preventiecampagne; de door de Kerk gesponsorde wereldwijde informatiecampagne voor Mensenrechten, die de 30 artikelen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens bevorderen en het Scientology Pastoraal Werkers Programma, welke hulp biedt bij rampen in alle delen van de wereld. (Zie: De Feiten over Drugs, Mensenrechten en Scientology Pastoraal Werkers: Hulp brengen wanneer en waar dat nodig is)

Op deze en talloze andere manieren, verwezenlijkt David Miscavige de bedoeling van L. Ron Hubbard om op grote schaal hulp te verschaffen die de Mensheid zo dringend nodig heeft. Door deze handelwijze heeft hij wereldwijd humanitaire initiatieven teweeggebracht, waar scientologen zo immens trots op zijn om die kunnen te ondersteunen.

Het is de vasthoudendheid van David Miscavige aan de visie van L. Ron Hubbard dat Scientology zo ver en zo snel vooruit is gegaan in slechts een kwart eeuw. En dit zal voortgezet worden om te garanderen dat de groei van deze religie door zal gaan, wat uiteindelijk zal leiden tot een wereld waar allen spirituele vrijheid kunnen verkrijgen.

Dat was de droom van L. Ron Hubbard en dat is het werk van David Miscavige.