EEN BIOGRAFIE OVER DAVID MISCAVIGE
HET VOLDOEN AAN DE VRAAG NAAR STUDIEMATERIAAL VAN SCIENTOLOGY

Toen de lezingen van L. Ron Hubbard uit de hele wereld eenmaal bij elkaar waren gebracht en in archieven opgeborgen lagen, bleken de oorspronkelijke opnames van zulke slechte kwaliteit en de mastertapes zo achteruitgegaan, dat het onmogelijk was om ze massaal te reproduceren. Vandaar dat het restauratieprogramma voor deze lezingen alleen mogelijk reproducties met behulp van geavanceerde computersystemen en digitale technologie. Om de lezingen van L. Ron Hubbard te kunnen veiligstellen, richtte de Kerk een van de meest geavanceerde geluidsrestauratiestudio's ter wereld op.

De heer Miscavige was nauw betrokken bij elk aspect van dit project. Hij investeerde duizenden uren aan het vaststellen of elk woord exact overeenkwam met de authentieke werken van L. Ron Hubbard en zag erop toe dat al de opgenomen lezingen overal beschikbaar waren. Want alleen op deze manier kunnen scientologen hun religie in de exacte en authentieke vorm bestuderen.

Niet minder cruciaal voor het restauratie-programma was het grootste internationale vertaalproject in de geschiedenis van de Kerk. Hierdoor werden alle beginnersboeken van Dianetics en Scientology in 50 talen beschikbaar gesteld. Daarnaast werden De Fundamenten in 16 talen uitgegeven.

Door de enorme hoeveelheid en gevarieerdheid van het materiaal moest er een strategie worden geformuleerd die het produceren van deze materialen in iedere taal of hoeveelheid zou kunnen waarborgen. De uitvoering van die strategie lag in de handen van Bridge Publications in Los Angeles en New Era Publications in Kopenhagen. Deze twee organisaties vormen samen de grootste, volledig gedigitaliseerde drukkerij ter wereld. Zij hebben alles in eigen beheer en kunnen aan elke vraag voldoen. Per week kunnen ze circa 1,3 miljoen boeken en 1 miljoen cd's produceren. 

Het restaureren, het produceren en het grootschalig verspreiden van alle materialen van Dianetics en Scientology – dat is wat David Miscavige tot stand heeft gebracht en daardoor zal Scientology voor eeuwig bewaard blijven.