WELKE RELIGIEUZE FEESTDAGEN
VIEREN SCIENTOLOGEN?

Scientologen vieren jaarlijks verscheidene belangrijke feestdagen. Dit zijn: De verjaardag van L. Ron Hubbard (13 maart), De publicatiedatum van het eerste boek; Dianetics (9 mei), De maiden voyage gedenkdag van de Freewinds en wat dit schip betekent voor het bereiken van de hogere spirituele niveaus van verlichting in Scientology (6 juni), Auditorsdag, ter ere van alle auditors (tweede zondag in september), De gedenkdag van de oprichting van de Internationale Associatie van Scientologen, die de Scientology religie en scientologen overal ter wereld verenigt, steunt en beschermt (7 oktober), en de Nieuwjaars avond (31 december).

Op deze feestdagen houdt de Kerk grote internationale bijeenkomsten die door duizenden parochianen worden bijgewoond en nog eens aan honderdduizenden in kerken, missies en groepen over de hele wereld worden getoond. Deze feestdagen zijn de belangrijkste manier waarop het leiderschap van de Kerk de wereldwijde congregatie informeert over de vooruitgang die de Scientology religie in de samenleving boekt, verder worden ook de plannen voor de toekomst bekendgemaakt.

Daarnaast kunnen scientologen hun eigen plaatselijke belangrijke dagen vieren, zoals de oprichting van de Kerk in hun gebied.

Scientologen houden ook rekening met de traditionele nationale feestdagen en tonen bovendien respect voor de religieuze feestdagen van alle andere religies.