SEATTLE, WASHINGTON

SEATTLE, WASHINGTON

24 JULI 2010

Op 24 juli 2010 stonden meer dan zestienhonderd scientologen en hun gasten samengepakt in de straat aan de voorkant van West Harrison 300 in Seattle voor de opening van de nieuwe Scientology Kerk van Washington, een mijlpaal voor de congregatie die 54 jaar geleden werd gevormd.

Voorzitster Cecile Hansen van de Duwami stam, een afstammelinge van Opperhoofd Seattle naar wie de stad is vernoemd, opende het evenement met een eeuwenoude ceremonie, en verwelkomde de Kerk in haar nieuwe thuis.

Dhr. David Miscavige, kerkelijk leider van de Scientology religie en voorzitter van de raad van het Religious Technology Center, wijdde de nieuwe Scientology Kerk van de staat Washington in.

David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie, hield de openingstoespraak, en bedankte de scientologen die als speerpunt voor de bouw van de nieuwe Kerk fungeerden.

Ter benadrukking van de belangrijkheid van de gelegenheid, zei de heer Miscavige: “Alleen al dit jaar hebben we zes nieuwe Ideale Kerken geopend op drie continenten. Terwijl in de komende maanden je linten zal zien vallen zo ver weg als Tel Aviv, Melbourne en Moskou, en zo dicht bij huis als Twin Cities, Sacramento en Portland – om er maar een paar van de meer dan 60 nieuwe kerken, die in de nabije toekomst zullen worden geopend, te noemen.

Dus je maakt deel uit van een beweging die zich als ‘geschiedenis-schrijver’ kwalificeert. Bovendien is het een beweging die alles en iedereen omvattend is en die zeker stelt dat niemand tussen de wal en het schip valt. Want als je een technologie bezit die in staat is de oneindige goedheid van elk menselijk wezen te herstellen, dan wordt elk leven een oneindig kostbaar bezit.”

Onder degenen die de Kerk bevestigden voor haar vele bijdragen aan de gemeenschap waren Rechter Richard Sanders van het Hooggerechtshof van de Staat Washington; mevrouw Maralyn Chase, vertegenwoordigster van de staat Washington; de heer Dave Peterson, voorzitter van de Queen Anne Kamer van Koophandel; mevrouw Christa Dumpys, District Coördinator van de Seattle Buurtgemeenschap; en mevrouw Jo Ann Oram, van FEMA vrijwilligerscontacten.

Rechter Sanders sprak over zijn samenwerking met de Kerk op het gebied van mensenrechten, een partnerschap die nu bijna 35 jaar voortduurt. “Er is niets belangrijker in het leven dan trouw zijn aan jezelf”, zei hij, “en op te komen voor wat je gelooft. Dat is vrijheid, en dat is wat het leven de moeite waard maakt. En dat is voor mij, wat jullie vertegenwoordigen. ... De Scientology Kerk is echt een leider als het gaat om te vechten voor de burgerrechten voor degenen die onderworpen zijn aan misbruik van de zogenaamde geestelijke gezondheidswetten en degenen die ze afdwingen. En ik respecteer jullie strijd om dwangmatige praktijken op het gebied van geestelijke gezondheid af te schaffen en de menselijke waardigheid en vrijheid voor alle mensen te herstellen. Ik ben trots op onze prestaties door de jaren heen, en ik ben bijzonder trots op jullie belangrijke prestatie met de opening van deze prachtige nieuwe Kerk.”

De heer Dave Peterson, voorzitter van de Greater Queen Anne Kamer van Koophandel, zei het met deze woorden ter erkenning van de geschiedenis van de Kerk voor dienstverlening aan de gemeenschap: “Jullie Scientology Kerk heeft nooit nagelaten ergens voor op te komen... . Samen hebben we een trotse traditie in Seattle, een waarin de Scientology Kerk terecht haar beloning op kan eisen ... Ik ben er ook trots op te zeggen dat de Kamer en de Kerk samen een groot aantal projecten gefinancierd hebben ten behoeve van de gemeenschap. En in ieder geval staan jullie er nooit gewoon bij te denken over verbeteringen. Jullie doen ze. Wij van de Kamer weten dat we ons altijd kunnen wenden tot de Scientology Kerk – en jullie zullen ons nooit in de steek laten.”

Toen het lint viel, stroomden scientologen en genodigden het 3100 vierkante meter grote gebouw op 300 West Harrison binnen, voor een tour door de nieuwe Scientology Kerk van Washington in Queen Anne.
Scientologen en genodigden maakten een tour door het Publieke Informatie Centrum van de nieuwe kerk, met de daarbij behorende multimedia panels die de geloofsovertuigingen van Scientology en het leven van haar oprichter L. Ron Hubbard vertonen.

Voor hun langdurige acties als vrijwilligers met initiatieven ter verbetering van de gemeenschap, ontvingen plaatselijke scientologen in april van 2010 de Queen Anne Kamer van Koophandel Toekenning voor hun Dienst aan de Gemeenschap. Scientologen van het Seattle gebied dienen in de Washington vrijwilligerorganisaties die actief zijn bij rampen en als gecertificeerde partner kapelaans van de Afdeling van de Politie van het Seattle's Kapelaans Gemeenschapsprogramma. De Scientology speciale eenheid voor het milieu werkt samen met het Parken & Recreatie Departement van Seattle, Departement van Buurten en Seattle's Openbare Voorzieningen voor het Prachtig houden van Seattle en sponsort het oudste adopteer-een-straat programma in de stad. Scientologen hebben ook sinds 2002 als vrijwilligers geholpen bij de Food Lifeline en, sinds 1993, heeft de Kerk met haar drugseducatieprogramma duizenden jongeren van Seattle geholpen om substantiegebruik te vermijden.

De Staat Washington heeft een belangrijke rol gespeeld in het leven van L. Ron Hubbard, de grondlegger van Scientology. In 1923 voegde hij zich bij Tacoma Troep 31 Black Eagle Patrouille en het volgende jaar, op zijn 13e, werd hij de jongste Eagle Scout in Amerika. In 1926 bracht hij zijn tweede jaar door in de Seattle Queen Anne's High School op Galer Street, alvorens aan de eerste van zijn verscheidene reizen naar een toen nog weinig bezocht Azië te beginnen.

Tijdens de jaren ‘30, op zijn Port Orchard (stad in de staat Washington) schrijvers retraite met uitzicht op Puget Sound (Marine haven), schreef L. Ron Hubbard verschillende verhalen en romans, geprezen voor wat vandaag de dag herinnerd wordt als de Grote Amerikaanse Pulpfictie Beweging. Het was ook in Port Orchard dat hij het filmscript schreef voor de klassieke Warner Brothers Dive Bomber.

Het was ook vanuit Seattle, waar L. Ron Hubbard uitvaarde voor de beroemde “Alaska Experimentele Radio Expeditie” om een veldtest te doen van een destijds nieuw systeem, waarop alle toekomstige radionavigatie was gebaseerd.

Belangrijker nog, het was in het naburige Port Orchard, in 1938, waar de heer Hubbard datgene schreef, wat herinnerd wordt als de filosofische fundering van Dianetics en Scientology. Een nu legendarisch werk met de titel “Excalibur”, was het eerste onderzoek van de belangrijkste universele beginselen van alle levensvormen en al het onderliggende gedrag.

De nieuwe Scientology Kerk van Washington is net enkele blokken verwijderd van het Centrum van Seattle en de Space Needle. De begane grond is voorzien van een uitgebreid Publiek Informatie Centrum met multimedia-displays die de Scientology geloofsovertuigingen, het leven en het nalatenschap van L. Ron Hubbard en de volledige reeks van sociale verbeteringsprogramma‘s voor de gemeenschap presenteren. Deze interactieve displays geven een beknopt maar panoramisch overzicht van de religie aan bezoekers, studenten en anderen die de wens hebben om meer te leren over Scientology.

Om de gemeenschap zelfs nog beter te kunnen dienen, heeft de Kerk een Scientology Levensverbeteringscentrum gevestigd naast het eeuwenoude Pike Place Market Historic District, “De ziel van Seattle”. Dit centrum levert Scientology introductie-cursussen.

De Scientology Kerk van de Staat Washington is de zevende nieuwe Scientology Kerk om in 2010 geopend te worden, terwijl vijf nieuwe kerken voor voltooiing zijn gepland vóór het einde van het jaar.