VENTURA, CALIFORNIË

IDEALE SCIENTOLOGY ORG RIJST ALS EEN LEGENDARISCHE KONINGSGOLF OMHOOG IN VENTURA’S SURF CITY

22 FEBRUARI 2020

Grootse Opening aan zee van de nieuwe Kerk aan Highway 101 markeert een mijlpaal tijdens de spectaculaire groei van Scientology in de Golden State.

Rijdend op een nooit eindigende golf van groei van de religie, knipte de Scientology Kerk op zaterdag 22 februari het lint door van een nieuwe Ideale Organisatie (Org) op een stukje surfparadijs. De eerste Ideale Org gewijd aan de county’s van Ventura en Santa Barbara opende voor een uitbundig publiek van zo’n 4000 Scientologists en federale, staats- en lokale functionarissen. De officiële opening is het hoogtepunt van een ambitieuze groeiperiode in de afgelopen tien jaar, die in 2020 alleen nog maar zal versnellen.

De nieuwe Kerk, in glas gezet, schittert als een onmiskenbaar baken van vrijheid voor de 100.000 forenzen die dagelijks op de Highway 101 langsrijden. Ze ligt op slechts enkele minuten van het centrum van Ventura en Surfers Point, en ligt op maar 500 meter van het San Buenaventura strand. Met 6100 vierkante meter is het een uitgestrekt en indrukwekkend gebouw dat de mogelijkheid biedt om de hulpverlening en diensten van de Kerk aan de honderdduizenden mensen die deze kuststrook hun thuis noemen, onmiddellijk vele malen te vergroten.

Dhr. Miscavige leidt de openingsplechtigheid in Ventura County, Californië, van een nieuwe Scientology Kerk die de honderdduizenden mensen dient die deze kusten hun thuis noemen.

Deze gelegenheid was, geprikkeld door een zachte bries van de Stille Oceaan, doordrongen van een feestelijke sfeer van succes. De grootse viering werd geleid door meneer David Miscavige, de kerkelijk leider van de Scientology religie, die de aanwezigen vertelde dat de golf waar ze op zaten te wachten op het punt stond te breken: “Een perfecte golf. Een eindeloze golf. Een golf die iedereen kan rijden naar hogere plateaus van bekwaamheid en spirituele onsterfelijkheid. Maar natuurlijk weet niet iedereen waar de kustlijn eindigt en waar de ride van een leven begint. En daar komen jullie bij kijken met een uitnodiging tot vrijheid en een les over hoe je die golf pakt en nooit meer dezelfde zult zijn.”

Een reeks sterren van Port Hueneme tot Montecito waren bijeen gekomen om iedereen tijdens de inhuldiging van de nieuwe Ideale Org een gepassioneerd welkom te heten. Het laat de waardering zien van de samenwerkingsverbanden van Ventura en Santa Barbara met de door de Kerk gesponsorde humanitaire en socialeverbeteringsprogramma’s.

Degenen die zich bij de parochianen en functionarissen van Scientology aansloten, waren gemeenteraadslid Steven Gama, van de stad Port Hueneme, Ventura County; Sharon Byrne, adviseur van het 4e District van Santa Barbara County; John Chavez, Contactpersoon voor Vrijwilligersinstanties, Federal Emergency Management Agency (FEMA); en Barbara Gaughen-Muller, voorzitter van de Tri-County United Nations Association.

Gemeenteraadslid Gama benadrukte het werk van de Kerk wat betreft het verantwoordelijkheid nemen voor het milieu en omschreef L. Ron Hubbards niet-religieuze morele gids, De Weg naar een Gelukkig Leven, als “de kracht om mensen tot actie aan te zetten”. Hij zei verder: “Vrijwilligers van De Weg naar een Gelukkig Leven hebben al meegeholpen tijdens onze schoonmaakacties op Ormond Beach. Van de vroege ochtend tot de dag erop zit, jullie zijn erbij om voor onze kostbare omgeving te zorgen en om te zorgen dat het goed met haar gaat. (...) Dus zal deze nieuwe Kerk niet alleen helpen met het behoud van al het goede in ons ongelofelijke thuis, maar zal ze ook een baken zijn dat inspireert tot een nog betere omgeving, betere buren en een betere gemeenschap voor ons allemaal.”

Sharon Byrne van Santa Barbara County prees de regionale impact die het door Scientology gesponsorde drugseducatieprogramma heeft gehad op het verhogen van het bewustzijn en uiteindelijk op het redden van mensenlevens. “Jullie film De Feiten over Drugs voorziet in de visie en de begeleiding die mensen in 2020 nodig hebben”, zei ze. “Hij raakt je van heel dichtbij en geeft precies weer zoals het is. Daardoor werkt het ook. En daarom, met het ‘Feiten over Drugs’-programma hier in onze Tri-County middelbare scholen, zeggen scholieren al: ‘Ik zou nooit marihuana hebben gerookt als ik deze film had gezien, en ik zal het nooit meer roken.’ (...) Dus, een voor een, help je mee om voor een nieuw gezichtspunt te zorgen. Je behoedt onze kinderen zodat geen enkel kind ooit dat pad van drugs zal volgen.”

John Chavez, de Contactpersoon voor Vrijwilligersinstanties van FEMA, bedankte de vele Scientology Pastoraal Werkers in het publiek. Hij eerde hen voor hun toewijding aan de plaatselijke herstelwerkzaamheden in de nasleep van de branden in Ventura. “Wanneer je met een crisis van deze omvang te maken hebt,” verklaarde hij, “moet je een brede steun van de gemeenschap en van kerken hebben. En de Pastoraal Werkers waren er. Jullie waren ter plekke in Ventura. Jullie waren er in Ojai. Jullie stonden naast de brandweerlieden en deelden stofmaskers uit in de straten. Jullie bleven helemaal tot het einde. Jullie waren een cruciale schakel in onze noodhulpketen. In feite heb ik jullie zelfs onder een sneltoets!”

Niet minder lovend was Barbara Gaughen-Muller van de Tri-County United Nations Association die de onvermoeibare toewijding van de Kerk aanhaalde op het gebied van mensenrechtenonderwijs, het stimuleren van forums en workshops via scholen in het bijzonder onderwijs en liefdadigheidsorganisaties. In het licht van de voortdurende betrokkenheid van de Grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard, bij het hooghouden van mensenrechten, verklaarde mevrouw Gaughen-Muller: “Vijfenzeventig jaar geleden was de voorspelling voor de VN: gehuisvest in hun unieke glazen gebouw, zullen ze een kracht zijn die de wereld verandert. Nou, jullie hebben nu je eigen mooie glazen huis hier, waar de hele wereld jullie zal zien. Jullie uitstraling is krachtig. En dus op de vooravond van de Verjaardagsviering van jullie Grondlegger, laten we nu zeggen: ‘Ja, meneer Hubbard, hier is een huis van eeuwige vrijheid om levens overal langs deze goudkust te transformeren!’”


In het markante nieuwe gebouw kunnen alle bezoekers uit de regio een inleiding krijgen tot Dianetics en Scientology, te beginnen met het Informatiecentrum. Videodisplays, met meer dan 500 video’s, laten naast de fundamentele geloofsovertuigingen en praktijken van de Scientology religie ook het leven en de nalatenschap van Grondlegger L. Ron Hubbard zien. Het Informatiecentrum biedt tevens een compleet overzicht van de vele door de Kerk gesponsorde humanitaire programma’s – waaronder een wereldwijd initiatief op het gebied van de mensenrechten; verreikende drugsvoorlichtings-, preventie- en rehabilitatieprogramma’s; een wereldwijd netwerk van geletterdheids- en leercentra; en het ‘Scientology Pastoraal Werker’-programma, wat nu ’s werelds grootste onafhankelijke hulpverleningsteam bij rampen is. Het centrum is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend voor bezoekers. Ze kunnen op hun gemak rondkijken en zo vaak terugkomen als ze maar willen.

De Kapel van de Kerk biedt ruimte aan elk soort Scientology bijeenkomst, zoals zondagsdiensten, huwelijks- en naamgevingsceremoniën – en ook allerlei evenementen waar leden van alle denominaties welkom zijn uit naam van samenwerking binnen de gemeenschap. De nieuwe Kerk beschikt verder over verschillende seminarruimten en leslokalen, naast tientallen kamers die zijn ingericht voor Scientology auditing (spirituele counseling).


Ideale Kerk Organisaties (Ideale Orgs) zijn de verwezenlijking van de visie van Grondlegger L. Ron Hubbard voor de toekomst van de religie. Ze bieden niet alleen ideale faciliteiten aan om Scientologists van dienst te kunnen zijn bij hun reis naar hogere staten van spiritueel bewustzijn en vrijheid, maar dienen ook als een plek van samenkomst voor de hele gemeenschap en als ruimte voor gezamenlijke activiteiten om burgers van elke denominatie te verheffen.

Het afgelopen decennium zijn er nieuwe Ideale Orgs in heel de Verenigde Staten geopend, waaronder in: New York, Harlem, Buffalo, Washington, DC, Atlanta, Tampa, Orlando, Miami, Nashville, Cincinnati, Columbus, Detroit, Twin Cities, Kansas City, Dallas, Denver, Salt Lake City, Phoenix, Las Vegas, Portland en Seattle. De opening van Ventura’s nieuwe Ideale Org betekent de 12e organisatie die in de staat Californië openging: Los Angeles, Sacramento, San Francisco, Los Gatos, San Jose, Silicon Valley, San Fernando Valley, Pasadena, Inglewood, Orange County en San Diego.

Dit tijdperk van explosieve groei voor de Scientology religie wordt verder vertegenwoordigd door de opening van nieuwe Ideale Kerk Organisaties in grote steden over de hele wereld, waaronder Londen, Birmingham en Dublin op de Britse Eilanden; in heel Europa in Brussel, Rome, Milaan, Padova, Madrid, Berlijn, Hamburg, Stuttgart, Kopenhagen, Malmö, Amsterdam, Bazel en Boedapest; in het Midden-Oosten in Tel Aviv; langs de Stille Oceaan in Tokio, Kaohsiung, Auckland, Sydney, Melbourne en Perth; in Zuid-Afrika in Johannesburg en Pretoria; meer in Canada in Québec en Cambridge; en in de Latijns-Amerikaanse hoofdsteden Mexico-Stad en Bogotá.

Ga voor een volledige lijst met nieuwe Ideale Scientology Kerken naar Scientology.nl/IdealeKerken.


Om de boodschap van Scientology nog verder te dissemineren en om antwoorden te geven op de enorme interesse in de religie, lanceerde de Kerk haar eigen satelliet-tv-kanaal, Scientology Network, op DIRECTV Kanaal 320, die ook livestreamt op nl.scientology.tv, op meerdere platforms, in 17 talen en in 24 tijdzones.