SAN FRANCISCO, CALIFORNIË

SAN FRANCISCO, CALIFORNIË

29 NOVEMBER 2003

Op 29 november 2003 opende de heer David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie, officieel de deuren van de nieuwe Scientology Kerk van San Francisco. Zich richtend tot 2500 scientologen en gasten, opende de heer Miscavige het gerestaureerde historische Transamerica Gebouw, in het hart van San Francisco, voor een nieuw tijdperk van spirituele activiteit.

Onder de gerenommeerde gasten was de burgemeester van San Francisco de heer Willie Brown, die een proclamatie aan de Kerk presenteerde “voor haar inspanningen om de Bay Area een betere leefomgeving te maken voor al haar bewoners ongeacht, kleur, geloofsovertuiging en of plaats in de samenleving”.

Onder de eminente gasten was de burgemeester van San Francisco de heer Willie Brown, die een proclamatie aan de Kerk presenteerde “voor haar inspanningen om de Bay Area te maken tot een betere plaats voor personen van alle rassen, kleuren, geloofsovertuigingen en alle lagen van de bevolking”.

De proclamatie erkende ook de betrokkenheid van de Kerk bij de “spirituele en culturele gezondheid en diversiteit van welke wijk ze ook maar een onderdeel is”.

Dhr. Miscavige drong er bij de scientologen van San Francisco op aan om Scientology en de sociale verbeteringsprogramma's van L. Ron Hubbard naar alle mensen van hun stad te brengen:

“Hier is de centrale organisatie om al onze programma's, al onze technologie, letterlijk overal te brengen. En hiermee bedoel ik dat je bijlesprogramma's kunt gebruiken om alle generaties te helpen en om elke gemeenschap de talenkennis te geven die ze nodig hebben om hun dromen in dit land van mogelijkheden te realiseren.

Je kunt nieuwe groepen beginnen om de technologie van L. Ron Hubbard naar diegenen te brengen die werken met de werklozen en de daklozen, om hen niet alleen een nieuwe kans, maar een nieuw leven te geven.

Je kunt in elke gemeenschap Narconon afdelingen oprichten om verslaving te beëindigen.

Je kunt Criminon programma's opzetten in elk rehabilitatiecentrum en jeugdinrichting om zelfrespect te herstellen en hen terug naar de maatschappij te brengen als bijdragende burgers.

In elke wijk kan je een afdeling van De Weg naar een Gelukkig Leven opzetten, om gezond verstand en morele rechten in de straten te brengen en Pastoraal Werker afdelingen opzetten om alle andere problemen van het leven aan te pakken.

Met andere woorden, van hieruit kun je dat allemaal doen. Want dit is meer dan alleen een thuis voor jullie, de scientologen van San Francisco.

Het is ook een thuis voor de grotere gemeenschap – waar alle mannen en vrouwen van goede wil welkom zijn en aan wie we ons wijden om te helpen – iedereen van hen.”