INLEIDING

Scientology is de studie en de behandeling van het spirituele in relatie tot zichzelf, universa, anderen en ander leven.

In Scientology wordt niemand gevraagd om iets te geloven of in goed vertrouwen aan te nemen. Wat waar is voor jou, is wat jij zelf hebt waargenomen en gezien dat het waar is. Iemand ontdekt voor zichzelf dat Scientology werkt door haar principes toe te passen en de resultaten te observeren of te ervaren.

De volledige geschiedenis van de ontwikkeling en codificatie van Scientology kan worden aangetroffen in vele boeken, meer dan 15.000 pagina's technische geschriften en meer dan 3000 opgenomen lezingen. En door deze werken wordt een heel leven weergegeven waarin L. Ron Hubbard heeft onderzocht hoe hij een werkbaar middel kon vinden om de mens geestelijk vrij te maken, om onkunde door kennis te vervangen, twijfels door zekerheid en ongeluk door geluk.

Niets van Scientology hoeft echter zonder meer te worden aangenomen. De waarheden van Scientology bewijzen zichzelf, de principes zijn makkelijk te demonstreren en haar technologie kun je in elke Scientology Kerk zien werken. Je hoeft alleen maar de deur te openen en naar binnen te gaan.

In dit deel krijg je een uitgebreide beschrijving van Scientology en een grondige kennismaking met de basisbeginselen van zowel Scientology als Dianetics.