HOE DE TOONSCHAAL TE GEBRUIKEN

Het eerste wat men van deze schaal moet weten is dat mensen het moeilijk vinden om te reageren op een communicatie die zich te ver boven op het niveau bevindt waar zij op vastzitten. Als je iemand probeert te helpen die in apathie zit door enthousiast tegen hem te praten, zul je waarschijnlijk niet veel succes hebben. Als je de Toonschaal niet begrijpt, zal het gat tussen deze uitersten niet gemakkelijk te overbruggen zijn.

Door de kennis van de Toonschaal te gebruiken kun je echter de emotie herkennen die een halve of een hele toon boven die van de persoon ligt, in die toon communiceren en hem op die manier naar een hogere toon brengen. Door geleidelijk op de schaal omhoog te gaan, is het mogelijk iemand te helpen iets te doen aan vastzittende omstandigheden en opnieuw een meer gelukkige en energieke kijk op het leven te krijgen.

De Toonschaal is van enorm belang in het leven en bij intermenselijke relaties. L. Ron Hubbard heeft het menselijk gedrag grondig onderzocht en zijn volledige werk levert een nauwkeurige beschrijving van de houdingen en gedragingen van anderen. Door te weten waar iemand zich op de schaal bevindt, kan men zijn daden precies voorspellen.

Door kennis van de Toonschaal krijg je een groter begrip van je medemens dan ooit tevoren mogelijk was. Het is een echte technologie waarmee je anderen kunt helpen hun omstandigheden te verbeteren.