WASHINGTON, DC

NIEUWE SCIENTOLOGY KERK OP DE “CHURCH ROW” VAN WASHINGTON DC

31 OKTOBER 2009

De heer David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie, wijdde op 31 oktober 2009 het nieuwe gebouw in van de Scientology Kerk in Washington, DC, en noemde die dag “historisch in elk aspect” aangezien de eerste Scientology Kerk ooit in Washington DC gevestigd was.

Op 31 oktober 2009, verzamelden zich drieduizend scientologen en hun genodigden voor de opening van de nieuwe Moederkerk. Het gebouw werd volledig in haar oorspronkelijke staat teruggebracht en is een historische bezienswaardigheid in Washington.
De heer David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie, opende een nieuwe kerk in de hoofdstad van Amerika.

Het gebouw staat zes blokken van het Witte Huis, het nieuw gerestaureerde 4500 vierkante meter tellende gebouw staat voor de grootste aanwezigheid ooit van Scientology in de hoofdstad van het land, een aanwezigheid die in 1955 begon met de oprichting van de DC Kerk door de grondlegger L. Ron Hubbard.

Onder de deelnemers die aanwezig waren ter ere van deze historische dag en die de bijeenkomst van meer dan 3000 aanwezigen toespraken, waren de Eervolle Brad Sherman, Amerikaans Congreslid van het 27e District van Californië; Mevr. Addy Richburg, presidente en voorzitterster van de Raad van Bestuur van de National Alliance of Faith and Justice; Mevr. Diana Rothe-Smith, Algemeen Directrice van nationale vrijwilligers organisaties die actief zijn bij rampen en de heer Mike Silverstein, president van Dupont Circle Neighborhood Advisory Commission, die de burgemeester Adrian M. Fenty van het District of Colombia representeerde.

Congreslid Sherman prees de inspanningen van de Kerk in de bewustmaking van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties. Hij merkte op dat de strijd het brengen van bewustzijn aan alle mensen omvat, en hij zei: “Dat is de reden waarom de inspanningen van vele kerken en religieuze organisaties die zich richten op mensenrechten-kwesties zo belangrijk zijn.”

Het hoogtepunt van de dag was de aanwezigheid en presentatie van de heer Miscavige die sprak over de lange geschiedenis van zowel L. Ron Hubbard alsook de Kerk in de hoofdstad van het land. Hij sprak voornamelijk over de Amerikaanse geschiedenis alsook de cultuur, “Een Verklaring van Onafhankelijkheid waarin geschreven staat dat ieder mens bepaalde onvervreemdbare rechten bezit waaronder het recht op leven, vrijheid en het streven naar geluk.

Waaraan wij van deze Kerk zouden willen toevoegen:

'Dat alle mensen, van welk ras, welke huidskleur of welk geloof dan ook, met gelijke rechten werden geschapen.

Dat de zielen van mensen ook de rechten hebben van mensen.

En dat geen instantie, minder dan God zelf, de macht heeft om deze rechten, openlijk of heimelijk, op te schorten of terzijde te schuiven."

Want dat is wat onze Stichter verklaarde in het Credo van onze Kerk.

Dus je kijkt naar een levende belichaming van de vrijheid en gelijkheid die deze natie oorspronkelijk inspireerde. Omdat deze Kerk opkomt voor leven, vrijheid en het nastreven van geluk. En het staat hier vandaag vanwege de vrijheid waarop deze natie gebouwd is – de vrijheid van religie.

Want het was hier, in deze hoofdstad van de natie, dat we voor erkenning vochten en die wonnen. En alles wat het mogelijk maakte voor ons om verder over de wereld te reiken met onze programma's om zo de Amerikaanse droom van vrijheid naar iedereen van elk land te brengen.

En met de opening van deze nieuwe Kerk, zal onze onvoorwaardelijke steun zich nog verder uitbreiden.”

Met deze woorden, en vergezeld door de gasten, knipte de heer Miscavige het lint, en luidde een nieuw tijdperk in van vrijheid voor allen.