SACRAMENTO, CALIFORNIË

SCIENTOLOGY KERK OPENT NIEUW MONUMENTAAL GEBOUW IN DE HOOFDSTAD VAN CALIFORNIË

28 JANUARI, 2012

In de hoofdstad van Californië werd zaterdag 28 januari de opening van de nieuwe Scientology Kerk Sacramento gevierd. De openingsceremonie werd bijgewoond door 2.500 Scientologen, gasten en nationale en lokale hoogwaardigheidsbekleders.

De heer David Miscavige, voorzitter van de Raad Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie, trad op als ceremoniemeester bij de opening van de nieuwe Scientology kerk Sacramento.

Het nieuwe gebouw van de Kerk ligt dichtbij de zetel van de Staat en is een prachtig monumentaal pand. Het gebouw werd oorspronkelijk geopend in 1930 als het Ramona Hotel. Het is ontworpen door de eerste architect van de staat Californië en een typisch voorbeeld van de zogenaamde Spanish Colonial Revival style. De kerk heeft er zorg voor gedragen de structuur van het gebouw te bewaren en haar weer in haar volle glorie te renoveren, waaronder het karakteristieke pleisterwerk, glazen stenen, terra cotta tegels, ijzerwerk ter decoratie en het oorspronkelijke uithangbord. De gehele renovatie is gedaan volgens de normen van het Gouden Standaard Certificaat van het U.S. Green Building Council's Leadership in Energy and Environmental (LEED), wat betekent dat de verbouwing zo min mogelijk negatieve invloed heeft gehad op het milieu en zo duurzaam mogelijk is geweest.

De openingsceremonie van de nieuwe Kerk werd geleid door de heer David Miscavige, Voorzitter van het Raad van het Religious Technology Center en leider van de Scientology religie.

Om het belang van deze nieuwe kerk aan te geven zei de heer Miscavige: "De opening van deze kerk houdt tevens een plechtige belofte in. Een belofte om alles wat je binnen deze muren kunt vinden, te gebruiken om deze stad te helpen. Het is een belofte om te werken aan een wereld waar we trots op kunnen zijn. “Een beschaving zonder krankzinnigheid, zonder criminelen en zonder oorlog, waar het capabele mensen gegund is succes te hebben en waar het eerlijke mensen gegund is rechten te hebben, en waar de Mens vrij is om zich tot hogere niveaus te verheffen.” Dat is onze verantwoordelijkheid als Scientoloog. En ja, dat is een verantwoordelijkheid die we bereid zijn te dragen."

Er waren diverse sprekers aanwezig bij de opening, namelijk de burgemeester van Sacramento, Kevin Johnson; een lid van de California State Assembly, Mike Gatto; een vertegenwoordiger van de Greater Sacramento Urban League, David DeLuz; de voorzitter van de Interreligieuze Raad Groot Sacramento, Jon Fish; en oprichter en voorzitter van de International Faith-Based Council, bisschop Ron Allen.

Tijdens zijn toespraak verwelkomde Burgemeester Kevin Johnson de Kerk en bedankte hij haar voor het demonsteren van haar toewijding aan de stad: "Sacramento is de meest diverse stad in het land en jullie kerk en wat jullie hier doen is ook divers. Het gebouw hier is niet alleen een gebouw voor jullie. Het is een gebouw voor de gemeenschap. Het is een gebouw dat ons gaat helpen om dit gebied in het centrum naar een hoger niveau te tillen. De Scientology Kerk kwam naar ons toe en zei, 'Kijk, we willen helpen. We willen een historisch pand aankopen, het renoveren en onderhouden en het omtoveren tot een meesterwerk, zodat het bijdraagt aan het aanzien van het centrum.' We willen Sacramento veranderen in de groenste regio van het land en een centrum voor groene energie en jullie helpen ons om dat te realiseren. Jullie hebben jullie deel gedaan.

Mike Gatto, lid van de California State Assembly, prees de Scientology Kerk Sacramento en haar Citizens Commision on Human Rights (die kinderen beschermt tegen de gevaren van het drogeren met psychotrope medicatie): "Deze kinderen lopen het risico dat ze nooit kunnen ontdekken wie zij zelf echt zijn voordat ze wat worden voorgeschreven.  Ze zullen er misschien nooit achterkomen wat het betekent om pure emoties te voelen of hun eigen gedachten te denken. Jullie kunnen er van op aan dat ik doorga om alles in het werk te stellen om zeker te maken dat elke bestuurder en ouder luistert naar wat jullie te vertellen hebben, zodat ze de kans krijgen om datgene te doen wat het beste is voor alle kinderen in Californië."

Jon Fish, de voorzitter van de Interreligieuze Raad Groot Sacramento sprak over het werk voor de Kerk voor de gemeenschap, waaronder het maatschappelijke programma wat gebruik maakt van een boekje van L. Ron Hubbard, De Weg naar een Gelukkig Leven: "Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe bemoedigend het is om te weten dat er mensen zijn, de Scientologen, die elke dag iets doen aan het de morele waarden in de samenleving en die ook echt weten wat ze aan het doen zijn. Daarom, en vanwege vele andere redenen, verwelkomen wij de leden van de Scientology Kerk. We weten dat dit altijd een plek zal zijn vol vriendschap, naar ons toe en naar anderen. De deuren zullen altijd open staan en een helpende hand wordt voortdurend uitgereikt."

David Deluz, voorzitter van de Greater Sacramento Urban League, sprak over het werk van de Kerk op het gebied van de mensenrechten. Hij zei: "Jullie onderwijzen mensen hun rechten en bereiden daarmee de volgende generatie voor. Dat zijn degenen die in de toekomst deze rechten moeten beschermen voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur of geloof. In deze hoofdstad van Californië komen we overal vandaan... We moeten dat koesteren en dat is precies wat jullie doen. Want jullie kerk staat niet alleen open voor iedereen, maar jullie geven ook hulp aan iedereen met de vele hulpmiddelen die jullie hebben. Daarom is deze kerk voor Sacramento net zo belangrijk als voor jullie eigen parochianen.

Bisschop Ron Allen, oprichter en voorzitter van de International Faith-Based Coalition sprak over het drugsvoorlichtingsprogramma van de kerk en hij zei: "Ik heb altijd gezegd dat het net zo goed gaat met het hele land als het goed gaat met Californië. De hoofdstad drugsvrij maken en overspoelen met voorlichtingsboekjes genaamd "De Feiten over Drugs", zal zo'n groot effect hebben, dat het zich door heel Amerika zal verspreiden. Dit programma is het antwoord op deze wereldwijde epidemie.  Ik zou willen dat het voor alle schoolgaande kinderen in Amerika verplicht wordt gesteld om het curriculum van De Feiten over Drugs te volgen.

_________________

De nieuwe Ideale Scientology Kerk Sacramento telt zeven verdiepingen en is 5.300 vierkante meter groot. De kapel is centraal gelegen en is bedoeld voor bijeenkomsten zoals de zondagsdienst en andere religieuze ceremonies. Verder bevat de kerk diverse seminarruimtes, cursuszalen en tientallen kamers voor Scientology auditing (spirituele counseling).

De volledige begane grond is gereserveerd voor Introductiediensten om bezoekers en mensen die zelf willen ontdekken wat Scientology is, te verwelkomen Daarnaast bevat het een uitgebreid Publiek Informatie Centrum. Hier wordt een volledig overzicht gegeven van de overtuigingen en praktijken van de Scientology religie. Tevens zijn er panelen over het leven en nalatenschap van Scientology oprichter L. Ron Hubbard. Het Informatie Centrum biedt tevens een compleet overzicht van de vele door de kerk gesteunde humanitaire initiatieven, waaronder een wereldwijd initiatief op het gebied van de mensenrechten; een drugsvoorlichting, preventie en revalidatieprogramma, een wereldwijd netwerk van geletterdheid- en leercentra, en het Scientology geestelijke-programma, nu bestaande uit het grootste onafhankelijke hulpverleningsteam bij rampen ter wereld. De displays bieden 500 informatieve films, die je op je gemak kunt bekijken door simpelweg een knop in te drukken. Het Informatie Centrum is van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat open om bezoekers te verwelkomen, zodat ze op hun gemak de tentoonstelling kunnen bekijken en zo vaak als ze willen kunnen terugkomen.

_________________

De Scientology Kerk Sacramento is de tweede Ideale Org die in 2012 is geopend, volgend op de Scientology Kerk Hamburg in Duitsland, die op 21 januari 2012 haar deuren opende.

Ideale Orgs zijn een verwezenlijking van de droom van L. Ron Hubbard voor de religie.  Ze bieden niet alleen ideale faciliteiten om Scientologen van dienst te kunnen zijn bij hun reis naar grotere spirituele vrijheid, maar ze dienen ook als een plek van samenkomst voor de hele gemeenschap en bieden ruimte voor activiteiten ter verbetering van de maatschappij aan groepen van elke denominatie.

Andere nieuwe kerken die in de afgelopen jaren geopend zijn, staan onder andere in Washington, DC; New York, New York; Los Angeles, California; Pasadena, Californië; Inglewood, Californië; Seattle, Washington; Tampa, Florida; Minneapolis-St. Paul, Minnesota, evenals Quebec City, Canada; Mexico City, Mexico en Melbourne, Australië.

Er staan nog meer dan 15 officiële openingsceremonies van nieuwe Ideale Orgs gepland voor 2012.

Voor een volledige lijst van nieuwe Scientology kerken, kunt u Scientology.org bezoeken..

_________________

De Scientology religie is gesticht door auteur en filosoof L. Ron Hubbard. De eerste Scientology Kerk is in 1954 geopend in Los Angeles. Sindsdien is de religie gegroeid tot meer dan 10.000 kerken, missies en aangesloten groepen, met miljoenen leden in 167 landen.

  • Voor meer informatie over de grondlegger van Dianetics & Scientology, L. Ron Hubbard, kunt u de website bezoeken L. Ron Hubbard.org.
  • Voor meer informatie over David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie, kunt u kijken op Scientology.org/David Miscavige