TEL AVIV, ISRAËL

OPENING IDEAAL SCIENTOLOGY CENTRUM VOOR HET MIDDEN OOSTEN

21 AUG 2012

Op 21 augustus kwamen hoogwaardigheidsbekleders en religieuze leiders samen met met Scientologen uit Israël en 27 andere landen bijeen om de opening van het nieuwe Scientology Centrum in Tel Aviv te vieren. Het Centrum is de eerste Ideale Scientology Organisatie (Ideale Org) in het Midden Oosten en is ingedeeld op een manier om de groeiende gemeenschap van dienst te kunnen zijn, maar ook als een plek vanwaar de maatschappelijke programma's die door Scientology gesponsord worden gecoördineerd kunnen worden.

Het nieuwe Ideale Scientology Centrum Israël werd geopend in Tel Aviv-Jaffa op 21 augustus 2012. Bij de ceremonie waren meer dan 2.000 Scientologen uit Israël en 27 landen van over de hele wereld aanwezig. Dhr. David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie, was de ceremoniemeester.

Het gebouw staat in de oude haven van Tel Aviv, Jaffa, aan de Jerusalem Boulevard in een gebouw wat bekend staat als het historische Alhambra Theater. Het stamt oorspronkelijk uit 1937 en staat al generaties lang bekend als de belangrijkste locatie voor optredens van grote bekendheden uit Arabië en Israël op het gebied van muziek en theater. In 1980 is het omgebouwd tot winkelcentrum en aan het begin van de 21ste eeuw was haar glorie verdwenen.

Het Scientology Centrum heeft het Alhambra gekocht en zorgvuldig gerestaureerd, zowel om een cultureel belangrijk gebouw voor Israël te behouden, als om een centrum te verschaffen voor de hele gemeenschap. Naast het leveren van alle Scientology diensten, functioneert het pand ook als ontmoetingsplek voor leden van elk geloof om samen te werken op maatschappelijke initiatieven. Daarom heeft het beroemde Alhambra auditorium opnieuw een belangrijke functie voor deze stad gekregen.

De regenachtige openingsceremonie werd geleid door de heer David Miscavige, Voorzitter van het Raad van het Religious Technology Center en leider van de Scientology religie. De heer Miscavige sprak de aanwezige Scientologen toe: “Dit centrum is een kado van de Internationale Associatie van Scientologen aan Israël. Het staat symbool voor onze erkenning dat alle religies fundamentele waarheden gemeen hebben en daarom samen kunnen werken om hun gezamenlijke droom van universele broederschap te bereiken. Vanaf vandaag wordt het jullie missie om jullie hulp te bieden aan dit legendarische land. En laten jullie dat doen in de geest van Scientology, zodat jullie hulp vrijelijk geboden zal worden, want uiteindelijk draait het allemaal om vrijheid. En laat het ook gedaan worden met grote toewijding, omdat dat de enige manier is waarop we de doeleinden van Scientology zullen bereiken en zo ook een wereld zonder krankzinnigheid, zonder oorlog—een wereld waar de bekwamen succes kunnen hebben, waar eerlijke mensen rechten hebben en iedereen vrij is om zich tot hogere niveaus te verheffen.”

Het Scientology Centrum van Israël vierde de opening van haar nieuwe gebouw: het historische Alhambra Theater in het hart van de oude haven van Tel Aviv, Jaffa. Scientologen uit Israël en van over de hele wereld kwamen samen met hoogwaardigheidsbekleders bijeen voor de opening.

Om de Scientologen te verwelkomen in hun nieuwe thuishaven, waren er leiders aanwezig uit het Tel Aviv-Jaffa gebied, waaronder een raadslid van Tel Aviv, Meital Lehavi; een vertegenwoordiger van het Kantoor van de Minister-President, Hoofd van de Bedoeïen Sector Mohammad Kaabia; nog een vertegenwoordiger van het Kantoor van de Minister-President, Hoofd Coördinator van de Status van allochtone vrouwen, Rania Pharyra; bijbelgeleerde en auteur, Dr. Rimon Kasher; Voorzitter van de Jaffa Arab Christian Community, Peter Habash; en monumentenbeheer architect Eyal Ziv.

Tijdens haar toespraak verwelkomde het raadslid van Tel Aviv, Meital Lehavi, het Scientology Centrum in Jaffa: “Het verhaal van dit gebouw van jullie past bij de geschiedenis van Jaffa. Het is een plek voor iedereen, waar iedereen geaccepteerd wordt. En het is mijn grote wens dat deze plaats de hoop die in Jaffa aanwezig is levend houdt en verder stimuleert. Ik vertrouw erop dat we Jaffa een thuis voor iedereen kunnen houden door met elkaar samen te komen, samen te denken en samen te werken. Jullie nieuwe Centrum zal hierbij een belangrijke rol spelen.”

Vertegenwoordiger van het Kantoor van de Minister-President, Hoofd van de Bedoeïen Sector, Mohammad Kaabia sprak over de vele maatschappelijke programma's van Scientology: “Als je het hebt over iets waar we allemaal naar streven, naar vrijheid en acceptatie door je medemens, dan is er geen groep die dit beter uitdraagt dan Scientology. Jullie leren mensen hun rechten, jullie voorkomen dat scholieren aan de drugs gaan, jullie besteden er zorg aan om iemand vooruitgang te bieden en jullie inspireren mensen om aardig tegen elkaar te zijn. Ik ben van mening dat we deze programma's moeten implementeren in alle Arabische en Bedoeïen gebieden van Israël.”

Rania Pharyra, vertegenwoordiger van het Kantoor van de Minister-President, Hoofd Coördinator van de Status van Allochtone Vrouwen sprak over het belang van de activiteiten van het Centrum met De Weg naar een Gelukkig Leven, een niet-religieuze gids voor het leven: “De Weg naar een Gelukkig Leven is een nieuwe manier om het doel van de mensheid te begrijpen - mijn doel en jullie doel. We hebben een methode om mensen te raken, geen politiek, maar iets waardoor kinderen, jongeren en volwassenen van elk geslacht, religie en ras recht in hun hart geraakt worden. We kunnen racisme, haat en angst te boven komen. We kunnen een verandering bewerkstelligen. We zullen een brug bouwen naar onze mooiste dromen.”

Bijbelgeleerde en auteur Dr. Rimon Kasher sprak over het belang van het centrum voor de regio: “Ik geloof dat Scientology de enige religie is die een band of zelfs affiniteit kan scheppen tussen de verschillende religies en de enige die de spanning tussen religies kan oplossen. Ik hoop dat jullie met de Ideale Org jullie doelen zullen verwezenlijken. Hiermee zullen jullie een omslagpunt bewerkstelligen, niet alleen voor Israël, maar voor heel het Midden Oosten.”

Peter Habash, voorzitter van de Arab Christian Community in Jaffa, sprak over het vrijwilligerswerk van het Centrum: “Jullie hebben dit ongelooflijke Scientology Centrum gebouwd om de Arabische gemeenschap en alle anderen uit Jaffa te helpen. En wij geloven dat jullie Centrum hetzelfde doel heeft als wat wij hebben. Als ik kijk naar het werk van jullie actieve vrijwilligers, jongeren en volwassenen, dan krijg ik het idee dat hun werk hier een verschil kan betekenen. Ik zie dat jullie onderdeel uitmaken van ons en een onderdeel zijn van Jaffa.”

Architect voor monumentenbeheer in Jaffa, Eyal Ziv, die de restauratie van het Alhambra Theater heeft begeleid, vertelde: “Jullie zorg en respect voor dit gebouw is ontzagwekkend. Jullie zijn een perfect voorbeeld op het gebied van het preserveren van het verleden voor heel Tel Aviv en Jaffa. En ik wil jullie, en iedereen geassocieerd met het Scientology Centrum, bedanken voor het opnieuw tot leven van brengen van dit juweeltje in Jaffa.”

__________________


Het Scientology Centrum Tel Aviv is ruim 5.500 vierkante meter groot en iedereen die graag kennis wil maken met Dianetics en Scientology is er welkom. Bezoekers worden uitgenodigd om zelf rond te kijken in het publieke Informatiecentrum, waar de overtuigingen en praktijken van de Scientology religie gepresenteerd worden middels informatieve films. Tevens zijn er panelen en films over het leven en nalatenschap van Scientology oprichter L. Ron Hubbard. Het Informatie Centrum biedt tevens een compleet overzicht van de vele door de kerk-gesteunde maatschappelijke initiatieven, waaronder een wereldwijd initiatief op het gebied van de mensenrechten; een drugsvoorlichting, preventie en rehabilitatieprogramma, een wereldwijd netwerk van geletterdheid- en leercentra, en het Scientology geestelijke-programma, nu bestaande uit het grootste onafhankelijke hulpverleningsteam bij rampen ter wereld. De displays tonen 500 informatieve films, die je op je gemak kunt bekijken door simpelweg een knop in te drukken. Het Centrum is van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat open om bezoekers te verwelkomen, die zo vaak als ze willen kunnen terugkomen.

Naast de diensten die in het herstelde Alhambra auditorium worden geleverd, omvat het nieuwe Scientology Centrum verder seminarruimtes, cursuszalen en tientallen kamers bestemd voor Scientology auditing (spirituele counseling).

__________________


Om de rijke geschiedenis van Alhambra te herdenken is de tweede tussenverdieping ingericht met een permanente tentoonstelling, zodat de geschiedenis van het gebouw door komende generaties bekeken kan worden.

Er zijn vele bijzondere kenmerken die je terug kunt vinden in het monument, waaronder de glazen klok die uitkijkt op Jerusalem Boulevard en het prachtige ovale plafond van het auditorium. Ook de voorkant, in Art Deco style, is teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat, met gekleurde glazen ramen, verschillende ornamenten en het prominente “Alhambra” teken dat op de toren staat.

Het gebouw bevat verder een dakterras met café. Omringd door een ovalen zuilengalerij, biedt dit terras een uniek uitzicht op het historische centrum van Jaffa.

__________________


De opening van het Scientology Centrum Tel Aviv maakt deel uit van een serie van nieuwe Ideale Scientology Organisaties. Tot nu zijn in 2012 onder andere de volgende organisaties geopend: Los Gatos, Californië op 28 juli; Buffalo, New York, op 30 juni; Phoenix, Arizona, op 23 juni; Denver, Colorado, op 16 juni; Stevens Creek, Californië, op 9 Juni; en Orange County, Californië, op 2 juni. Verder openden dit jaar ook nog Greater Cincinnati, Ohio, op 25 februari; Sacramento, Californië, op 28 januari; en Hamburg, Duitsland, op 21 januari.

Ideale Orgs zijn een verwezenlijking van de droom van L. Ron Hubbard voor de religie. Ze bieden niet alleen ideale faciliteiten om Scientologen van dienst te kunnen zijn bij hun reis naar grotere spirituele vrijheid, maar ze dienen ook als een plek van samenkomst voor de hele gemeenschap en bieden ruimte voor activiteiten ter verbetering van de maatschappij aan groepen van elke denominatie.

Andere nieuwe Ideale Orgs die in de afgelopen jaren geopend zijn, omvatten onder andere Londen, Moskou, Brussel, Berlijn, Madrid en Rome in Europa; Melbourne, Australië, Johannesburg, Zuid Afrika, New York, Washington, Los Angeles, Inglewood, Pasadena, San Fransisco, Tampa, Nashville, Seattle, Dallas, Quebec, en Mexico-Stad.

Er staan nog vijf officiële openingsceremonies van nieuwe Ideale Orgs gepland voor 2012.

_________________


De Scientology religie is opgericht door auteur en filosoof L. Ron Hubbard. In 1952 werd in de Verenigde Staten de eerste Scientology organisatie opgericht. Inmiddels is de religie uitgegroeid tot meer dan 10.000 organisaties, missies en groepen met miljoenen leden in 167 landen.