MADRID, SPANJE

MADRID, SPANJE

18 SEPTEMBER 2004

In september 2004 werd de Nationale Scientology Kerk geopend in hartje Madrid, en 6000 mensen waren gekomen om de opening van de nieuwe Kerk te vieren. Eens het centrum van religieuze onderdrukking, heette Spanje Scientology nu welkom, samen met hoogwaardigheidsbekleders van religie, rechten en mensenrechten, die allen Scientology afkondigden als de hoop voor hun land.

Door het doorknippen van het lint in Letters, Madrid werd een nieuw tijdperk ingeluid voor religieuze vrijheid in Spanje. Hierbij verkondigden hoogwaardigheidsbekleders op het gebied van recht, religie en mensenrechten dat Scientology hun land hoop zal bieden.

Het allerbelangrijkste moment kwam, toen de heer David Miscavige de duizenden aanwezigen verwelkomde bij hun nieuwe Kerk – een Kerk die hij ontworpen en tot bestaan had gebracht en welk moment uiteindelijk direct zou leiden tot volledige religieuze erkenning voor Scientology in Spanje:

“Spanje, en haar volk, hield een zeer dierbare plaats in het hart van L. Ron Hubbard.

Maar buiten dat alles is er natuurlijk al het andere dat deze dag betekent, niet alleen voor onze Spaanse leden, maar voor scientologen over de hele wereld.

Want als Spanje een land was waar onze grondlegger een fakkel ontstak voor vrijheid, is het ook een land waar je die fakkel levendig hield.

Door in de donkerste dagen, onoverkomelijke obstakels te overwinnen, tegen een overweldigende overmacht, demonstreerden jullie in actie de essentie van deze woorden van onze stichter:

'Het oude moet plaatsmaken voor het nieuwe, de waarheid moet de leugen aan het licht brengen en de waarheid, hoewel ze wordt bestreden, overwint uiteindelijk altijd.'

Dus met de diepste dankbaarheid, namens de scientologen uit alle uithoeken van de wereld, is dit een dag waarop we vieren wat jullie inzet, integriteit en volharding van idealen nu zullen betekenen voor alle burgers van Spanje.”

En daarmee werd het lint doorgeknipt en duizenden traden de nieuwe Nationale Scientology Kerk van Spanje binnen.

Na een strijd die decennia duurde, volgde op 31 oktober 2007 een historisch besluit, waarbij het Spaanse Nationale Hof oordeelde in het voordeel van de Kerk, en de Nationale Scientology Kerk van Spanje volledige religieuze erkenning gaf en het recht op religieuze vrijheid bevestigde. Bovendien gaf de rechtbank het mandaad dat de Nationale Kerk werd opgenomen in het register van religieuze organisaties.