LAS VEGAS, NEVADA

LAS VEGAS, NEVADA

6 FEBRUARI 2010

De heer David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center en leider van de Scientology religie, trad op als ceremoniemeester bij de inhuldiging van de nieuwe Scientology Kerk in Las Vegas. Op zes februari 2010 verwelkomde hij de aanwezige scientologen en gasten bij hun nieuwe Kerk. Hij kreeg een warm onthaal van de aanwezigen voor het inhuldigen van de Kerk van Las Vegas en voor zijn eigen instrumentale rol om dit mogelijk te maken.

Dhr. David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie, leidde de opening van de nieuwe Scientology Kerk & Celebrity Centre van Las Vegas.
Nadat het lint van het volledig gerestaureerde gebouw op Emerson Avenue 2761was doorgeknipt namens scientologen en de genodigden een eerste rondleiding door de nieuwe Scientology Kerk & Celebrity Centre van Las Vegas.

De nieuwe Kerk, gelegen op 2761 Emerson Avenue, staat op een stuk grond van meer dan drie hectare. De voormalige synagoge, die later dienst deed als school, onderging een uitgebreide renovatie, om alle religieuze diensten van Scientology te kunnen leveren en om dienst te doen als middelpunt voor de diensten die de Kerk aan de gemeenschap biedt door middel van de vele activiteiten en humanitaire programma's waar haar leden zich voor inzetten.

Bij de inwijding van de nieuwe Kerk waren de volgende speciale gasten aanwezig: Congreslid Shelley Berkley, de burgemeester van Las Vegas Oscar Goodman, gemeenteraadslid van Las Vegas Steven Ross, en het hoofd van het buurtcomité van Las Vegas en woordvoerder van de burgemeester en vertegenwoordiger van de gemeenschappelijke Interreligieuze Raad, Maria Castillo-Couch.

Mr. Miscavige zei tijdens het ontvangst dat, “het niet gemakkelijk is om de bezieling van Scientology nog beter uit te dragen dan de stad die de droom van de entertainer eert en iedereen als mens behandelt. Dus er werden al vaker nieuwe Kerken door ons geopend in steden met een rijk cultureel erfgoed. Maar hier is 'het cultureel middelpunt van de Wereld". Deze Kerk staat in een stad die door zoveel lampen wordt verlicht dat je hem zelfs in de ruimte nog ziet schijnen. En nu is het de thuisbasis van onze nieuwste Scientology Kerk in Las Vegas.”

De burgemeester van Las Vegas, Oscar Goodman, verwelkomde de nieuwe kerk gepast door de volgende uitspraak te doen: " Artistieke effectiviteit transformeert niet alleen het imago van een stad, maar het transformeert ook het eigen beeld van haar inwoners. Het verandert hun hele houding en visie van het leven zelf. Op dat gebied spelen jullie een zeer belangrijke rol. Als burgemeester van de snelst groeiende stad kijk ik vooruit om met jullie als de snelst groeiende religie samen te werken.”

Congreslid Berkley bevestigt initiatieven van de Kerk op het gebied van mensenrechten: “Het is meer dan bemoedigend dat uw leden samenwerken met gezinnen in Las Vegas, met groepen, met jongerenorganisaties, en andere initiatieven van de buurt, voor effectief onderwijs van mensenrechten. Het is door effectieve betrokkenheid met de gemeenschap dat de Scientology Kerk dit land sterker zal maken en een wereldwijde basis voor vrede zal bouwen.”

Bij zijn omschrijving van de rol van deze nieuwe Kerk, vertelde Dhr. Miscavige dat Centra voor Beroemdheden speciale Scientology Kerken zijn, die zijn ontworpen om een cultuur vooruit te helpen door het vooruithelpen van de kunstenaar. Om precies te zijn

“De eerste van deze nieuwe Kerken werd vorig jaar in Nashville geopend – ook wel bekend als de Muziekstad van Amerika. Maar zoals uw geachte burgemeester aangaf, elke show die in deze stad doorbreekt, breekt ook door in elke andere culturele hoofdstad op aarde.

En sterker nog – en met alle respect voor de bescheidenheid van de burgemeester – Londen, Parijs, Tokio, Milaan of New York, daar zijn niet de meeste internationale artiesten, vandaag. Nee, het is het feit dat men kan zeggen: 'ik treed op in Las Vegas, de Show-Stad van de wereld."

Dus toen L. Ron Hubbard vertelde dat mensen kunst zien, dat mensen kunst horen en voelen, omdat kunst niet alleen het voedsel is waar de fans naar hunkeren, maar elke menselijke ziel doet zich eraan tegoed... ' bedoelde hij dus alle dingen die deze stad als Hoofdstad van Kunst en entertainment maken. Waar grote shows te vinden zijn zoals 'een daad van God' en het woord 'overdrijven' niet voorkomt, maar waar mensen vermaakt worden,” Dhr. Miscavige sprak verder.

“Daarom is het heel toepasselijk dat we nu een lint doorknippen van een ideale organisatie die een belichaming is van alle andere dingen die LRH over kunst te vertellen had – en ik citeer:

'Een cultuur is slechts zo groot als haar dromen, en haar dromen worden door kunstenaars gedroomd".

Maar toch is dat niet alles waar deze nieuwe ideale organisatie voor staat. Want als een Ideale Scientology Kerk, is het er ruimschoots op uitgerust om iedereen die een deel vormt van deze cultuur te omarmen. Het achtergrondpersoneel bij elk optreden, de dienstverleners, de verzorgers, en het keukenpersoneel die de zorg voor de artiest op zich nemen – want ook zij horen bij Las Vegas, dus dit is ook hun Kerk. Hetzelfde geldt voor hen die deze stap van leven voorzien: de technici, de leraren, de politie, de koks, de managers en de professionals in elk denkbaar vakgebied – ook zij kunnen aanspraak maken op hetgeen dat deze kerk aanbiedt.

“Dus wanneer een groot showbiz-centrum te kampen krijgt met drugsverslaving of drugsoverlast die zich in de buurt verspreidt, dan kan deze kerk daar verandering in brengen”, zei hij. “Feitelijk verminderen onze anti-drugs programma's de drugsoverlast in de omgeving normaal gesproken met zo'n 40, 50 of 60 procent. Wanneer het over kinderen gaat, zijn er die er nooit in slagen om in hun leven een zinvol doel te kunnen nastreven, omdat ze niet kunnen lezen of studeren. Wij hebben hiervoor een technologie die succesvol is bij het verhogen van het vermogen om te kunnen lezen en schrijven. Gemiddeld gaat het leesniveau met 2 tot 3 jaar vooruit. En dat slechts in een paar weken. En voor gezinnen of woonwijken die worden verscheurd door onenigheid of overlast, bestaat ons boekje: De Weg naar een Gelukkig Leven. Het boekje beschrijft acceptabele leefregels. Deze kerk helpt op al die plaatsen waar de sociale gemoederen in beroering raken of burgers door het vangnet vallen.”

Als afsluiting van de inwijdingsceremonie, sprak de heer Miscavige Las Vegas toe in het licht van deze nieuwe Kerk: “Jullie stad is uit het zand opgerezen en werd een metropool van de kunst. Het dient als inspiratiebron voor de wereld. Als zodanig is het echt een plek van dromen – en de meest buitensporige dromen wel te verstaan. En omdat ook wij weten wat bouwen op een droom inhoudt, maken we met deze nieuwe Scientology Kerk duidelijk dat we geloof hebben in jullie artiesten, we geloven in de dapperheid van jullie inbeeldingsvermogen – en samen kunnen we deze stad zo fel laten schijnen, dat het zal schijnen tot in de eeuwigheid.”

In het gezelschap van plaatselijke scientologen die het speerpunt waren voor de realisatie van deze nieuwe Kerk, knipte de heer Miscavige het lint door en nodigde iedereen uit om binnen eens een kijkje te nemen.