BRUSSEL, BELGIË

DE EERSTE AFDELING VAN DE SCIENTOLOGY KERKEN VOOR EUROPA OPENT IN BRUSSEL

23 JANUARI 2010

Bijna 1000 scientologen en hun gasten uit heel Europa waren op 23 januari 2010 aanwezig voor de inwijding van de Brusselse afdeling van de Scientology Kerken voor Europa. Een vertegenwoordiger van de Church of Scientology International, de Moederkerk van de Scientology religie, leidde de ceremonie die gehouden werd in het 20e eeuwse historische gebouw op de Waterloolaan 100-103.

Op 23 januari 2010 voegden Europese hoogwaardigheidsbekleders zich met zo'n 1000 scientologen samen voor de indrukwekkende opening van het nieuwe hoofdkwartier van de nieuwe Scientology Kerk in Brussel.
Dit historisch monument op de Waterloolaan 100-103 in hartje Brussel zal aan de spirituele behoeften van de lokale gemeenschap en van die van Europa voldoen.

Het evenement markeerde het begin van een nieuw tijdperk voor Scientology parochianen en alle inwoners van België en Europa, want vanuit deze Scientology Kerk worden de effectieve oplossingen van L. Ron Hubbard geleverd om de samenleving voor iedereen omhoog te stuwen.

Onder de voorname gastsprekers die deelnamen aan de inwijding waren de Eervolle Hugo Coveliers, senator in het Belgisch parlement; Professor Abolfazl Beheshti, hoogleraar Internationale Betrekkingen en Energie Economie aan de Universiteit van Rijsel, Frankrijk; de Eervolle Juan Ferreiro, adjunct-directeur generaal voor Religieuze Zaken van het Spaanse Ministerie van Justitie; mevrouw Katalin Szomor, deskundig lid van de Drugscommissie van het Hongaarse parlement en voormalig Nationale Drugscoördinator; en de Eerwaarde Christopher Vonck, Rector van de Faculteit voor Vergelijkende Studie van Religies aan de Universiteit van Antwerpen.

In zijn toespraak tot de scientologen en gasten, verklaarde senator Coveliers: “Deze nieuwe Kerk in de hoofdstad van Europa staat als een prachtig bewijs van jullie hulp, en jullie kunnen zeker zijn van mijn blijvende steun. Jullie zorg voor mensen en deze Kerk zijn een voorbeeld van deze houding.”

De nieuwe Kerk in Brussel heeft een uitgebreide renovatie ondergaan, niet alleen om alle Scientology religieuze diensten te huisvesten, maar ook om gemeenschapsdiensten en humanitaire programma's door leden van de Kerk te leveren.

De 8200 vierkante meter van de Kerk bevat een uitgebreide informatiehal welke een multimedia tentoonstelling huisvest, waarin de overtuigingen en praktijken van de religie en het leven en de erfenis van de grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard, worden beschreven. Hier worden ook alle door de Kerk gesponsorde humanitaire en sociale verbeteringsprogramma's gepresenteerd, met inbegrip van Scientology antwoorden op criminaliteit, drugsgebruik, analfabetisme, dalende morele waarden en natuurrampen. Deze programma's vormen het werk van de Scientology Kerken bij het dienen van elke gemeenschap waarin zij zich bevinden, alsmede andere gemeenschappen over de hele wereld.

Wat ook representatief is voor deze nieuwe Ideale Kerk is een kapel die plaats biedt voor kerkelijke bijeenkomsten, en die tevens dienst doet als kapel voor zondagsdiensten, huwelijksplechtigheden en naamgevingceremoniën; een documentatiecentrum met de geschreven en gesproken materialen van L. Ron Hubbard; kamers voor religieuze opleiding en religieuze counseling; en kantoren voor Publieke Aangelegenheden om initiatieven voor mensenrechten in heel Europa met gelijkgestemde organisaties te coördineren.