QUÉBEC CITY, CANADA

NIEUWE SCIENTOLOGY KERK IN HET
HISTORISCHE HART VAN FRANS-CANADA

30 JANUARI 2010

Vijftienhonderd scientologen en hun gasten uit heel Canada en de Verenigde Staten stonden op 30 januari 2010 samengepakt aan de voorkant van rue Saint-Joseph 665, in het hart van het Saint-Roch Nouvo district van Neder-Québec City om de opening van de Scientology Kerk van Québec/Église de Scientologie de Québec bij te wonen.

De heer David Miscavige, Voorzitter van de Raad van Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie, heeft de nieuwe Scientology Kerk van Québec ingewijd.

De opening van de Kerk van 4400 vierkante meter, die de parochianen uit de hele provincie zal dienen, representeert een belangrijke mijlpaal voor de congregatie, die 35 jaar geleden in Québec werd gevormd.

De heer David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie, leidde de inwijdingsceremonie, en verwelkomde scientologen en gasten in de nieuwe Kerk. Zijn introductie werd met een enthousiast applaus beantwoord ter waardering voor zijn rol in het mogelijk maken van deze nieuwe Kerk en alles wat het vertegenwoordigt voor de toekomst van scientologen in Canada.

De heer Miscavige verklaarde: “Dit ‘nieuwe soort’ Kerk is volledig ter voorbereiding van veel meer dat in de toekomst gaat komen. En die toekomst is er nu.”

De Kerk in Québec markeert het begin van een nieuw hoofdstuk in de groei van Scientology in Canada, met nieuwe kerken die geopend zullen worden in Montreal, Québec; Kitchener, Ontario; Winnipeg, Manitoba; en een volledige renovatie van de Scientology Kerk in Toronto. Binnen kort wordt ook de, op 77 hectare net buiten Toronto, gelegen Hogere Organisatie en Canada's organisatorische moederkerk geopend om de expansie van Scientology en sociale verbeteringsprogramma's op nationaal niveau te coördineren.

Hoogwaardigheidsbekleders die deelnamen aan de opening van de nieuwe Kerk bestonden uit de edelachtbare Alvin Curling, voormalig woordvoerder van de Wetgevende Vergadering van Ontario en nu Senior Fellow aan het Center for International Governance for Innovation; de edelachtbare Pamela Appelt, een rechter in het Hof van Canadese Burgerschap en beschermvrouw van het Internationaal Centrum voor de mensenrechten en democratische ontwikkeling; en de heer Alan Stein, gerenommeerd religieuze vrijheid en mensenrechten advocaat en professor in de rechten.

In zijn toespraak zei de heer Curling: “Laten we dit nieuwe thuis van de Scientology Kerk in Québec tot een baken maken voor alle mannen en vrouwen van goede wil – een plaats waar ze altijd welkom zijn om samen te werken bij het helpen van deze wereld. Het samenbrengen van mensen van goede wil is een kenmerk van de Scientology Kerk, wat de reden is waarom ik vandaag deze nieuwe Kerk met jullie vier.”

Het twee verdiepingen tellende stenen en glazen gebouw, met een lengte van een stadsblok, heeft een grondige renovatie ondergaan om alle Scientology religieuze diensten te huisvesten en de vele humanitaire programma's te bieden – die inherent zijn aan Scientology – ter verbetering van de gemeenschap.

Bij de opening en inwijding merkte de heer Miscavige op dat deze dag een nieuwe betekenis gaf aan het motto van Québec: “Je me souviens – ik herinner me”.

De heer Miscavige sprak toen over de wereldwijde humanitaire programma's van de Kerk en hoe de nieuwe Kerk in Québec zou dienen als “een introductie tot elk greintje van L. Ron Hubbard’s technologie – voor iedereen beschikbaar die er gewoon om vraagt.

“Onze technologie voor leren en geletterdheid – die tot nu toe gepresenteerd werd aan 31 miljoen studenten in 67 landen.

Onze drugsrehabilitatie- en preventieprogramma's, die tot nu toe 800 miljoen kinderen geholpen hebben.

Onze bewustzijnscampagne over mensenrechten – een presentatie van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens – die aan iets minder dan een miljard mensen werd gepresenteerd.

Onze De Weg naar een Gelukkig Leven – nu op film om leesproblemen te overkomen en gereed voor internationale uitzending op vele gebieden van deze planeet.

En ons wereldwijde groep van Pastoraal Werkers die nu letterlijk levens redden bij de duizenden, zelfs terwijl ik spreek.

Dit alles en meer is opgeslagen in jullie nieuwe Ideale Org zodat jullie elk deel ervan aan Québec kunnen geven.”

Ter afsluiting, herhaalde hij, “Laat deze nieuwe Kerk het feit symboliseren dat we ons niet alleen Québec herinneren, we zullen ook nooit onze verplichting vergeten aan haar mensen – en alles in de geest van het volgende van L. Ron Hubbard:

‘Als je hier vandaag vertrekt en de wereld binnenwandelt, herinner je dan aan de hulpmiddelen van het leven die je hebt en jouw rol om ze te gebruiken om je medemens te helpen’.”

Begeleid door scientologen uit Québec die de drijfkracht geleid hebben om deze nieuwe Kerk te bouwen, knipte de heer Miscavige het lint door en nodigde allen uit om binnen te komen.