MALMÖ, ZWEDEN

HET CENTRUM VAN KENNIS VAN NOORD-EUROPA

4 APRIL 2009

De heer David Miscavige opende de nieuwe Europese Scientology Kerk op 4 april 2009, in de Zweedse zeekust stad Malmö.

De aanwezigen kwamen uit 32 landen, waaronder Groot-Brittannië, België, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Israël, Irak en Oeganda. Ze verzamelden zich om een historische dag te vieren: de opening van het 6700 vierkante meter tellende monument dat de Scientology Kerk herbergt, dat verworven, ontworpen, gerenoveerd en geopend werd in minder dan zes maanden.

De heer David Miscavige, voorzitter van de raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie, trad op als ceremoniemeester bij de opening van de nieuwe Scientology Kerk van Malmö op 4 april 2009.

Onder de aanwezigen bij deze gelegenheid waren Europese hoogwaardigheidsbekleders, waaronder Dr. Iva Parizkova Ryggestahl, mensenrechtenadvocate en vice-plaatsvervangster in het Zweedse parlement; Dr. Adly Abu Hajar, directeur-generaal van de Europese Islamitische Conferentie, een groep Islamitische leiders van 33 naties; Dr. Gunnar Bramstång, Eminent Professor in de Rechten, decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid in Lund en auteur van baanbrekende wetgeving inzake mensenrechten; en Dr. Bertil Persson, vermaard pedagoog, hoogleraar Religie en Permanente Vertegenwoordiger bij de UNESCO Universiteit voor Vrede.

De dag werd verder gekenmerkt door de heer Miscavige die deze nieuwe Kerk in de naam van een betere toekomst inwijdde:

“Ons vermogen om generaties met Studietechnologie te verheffen, ons vermogen om drugsgebruik uit te roeien en bevolkingen wakker te maken voor hun inherente morele fatsoen, dit alles is nu mogelijk op een eerder onvoorstelbare schaal.

Dus inderdaad, vandaag is het echt slechts een begin, en laat ons deze dag voor altijd markeren voor de vrijheid, voor Zweden, en voor alle eeuwigheid.” De heer Miscavige, vergezeld door de andere geëerde gasten, knipte vervolgens het lint, dat officieel een nieuw tijdperk voor Scientology in Zweden markeerde.