HAMBURG, DUITSLAND

HAMBURG WIJDT EEN NIEUWE IDEALE SCIENTOLOGY KERK IN VOOR DUITSLAND

21 JANUARI 2012

Op 21 januari 2012 werden de deuren opnieuw geopend van de Scientology Kerk Hamburg tijdens een ceremonie waarbij 1.500 Scientologen, gasten en hoogwaardigheidsbekleders aanwezig waren. De officiële opening markeerde de voltooiing van een renovatie van het zeven verdiepingen tellende gebouw tot een Ideale Scientology Kerk Scientology (Ideale Org) om beter te voldoen aan de behoeften van Hamburg's groeiende Scientology congregratie en de gemeenschap.

Op 21 januari 2012, vierde de Scientology Kerk Hamburg de opening van hun volledig gerenoveerde gebouw aan de Domstrasse 9 in Altstadt, het historische centrum van Hamburg.

In haar toespraak vertelde mevrouw. Pia Michel, Directeur van de Scientology Kerk Hamburg het volgende: “Er zijn ongeveer 300 kerken, moskeeën en tempels in de stad Hamburg. De Scientology Kerk maakt al meer dan veertig jaar deel uit van die religieuze gemeenschap. Maar de opening van deze nieuwe Scientology Kerk markeert een keerpunt, want de vlam van religieuze vrijheid brandt helder vandaag en zo zal het voor altijd blijven.” 

Ter ere van deze gelegenheid verklaarde David Miscavige, kerkelijk leider van de Scientology religie: “Deze Ideale Org signaleert een nieuw tijdperk voor Scientology in Duitsland. Deze kerk is in weze Scientology zelf. Het is zo ontworpen om het Scientology Organiseer Bord te weerspiegelen, waardoor het dus geschikt is voor elke gevraagde functie die in het beleid van onze stichter staat weergegeven. Het is zorgvuldig gepland om alle Scientology diensten te leveren in nauwkeurige overeenstemming met de technologie van onze stichter - van alle Introductiediensten tot aan de top van onze Brug. En het was zo ontworpen om de sfeer van Scientology te belichamen, waardoor iedereen, werkelijk iedereen zelf te weten kan komen wie we zijn en wat we doen. Dus staat u mij om bij deze iedereen een warm welkom te geven. Vanaf vandaag staan onze deuren open en bieden we jou onze hulp aan.”

Geheel volgens die belofte bevonden zich onder de aanwezigen om de nieuwe kerk in te wijden enkele van de belangrijke religieuze leiders en hoogwaardigheidsbekleders van Hamburg, waaronder een voorvechter van de mensenrechten, de oprichter van een toonaangevend drugsverslaving- en preventieorganisatie voor jongeren, een religieuze leider van de Grieks-orthodoxe gemeenschap en een adviseur van op handen zijnd Duits Memorial en Documentatiecentrum over het nationaal-socialisme.

________________

Een opvallend kenmerk van de nieuwe Ideale Org Hamburg is een uitgebreid Publiek Informatie Centrum, zodat alle bezoekers de centrale vraag: “Wat is Scientology?” kunnen beantwoorden. Het is op de gehele begane grond gevestigd en bevat vele multimedia schermen die een presentatie geven van de overtuigingen en praktijken van de Scientology religie, maar ook het leven en de nalatenschap van Scientology oprichter L. Ron Hubbard. Het Informatie Centrum biedt tevens een compleet overzicht van de vele door de kerk-gesteunde humanitaire initiatieven, waaronder een wereldwijd initiatief op het gebied van de mensenrechten; een drugsvoorlichting, preventie en revalidatieprogramma, een wereldwijd netwerk van geletterdheid- en leercentra, en het Scientology geestelijke-programma, nu bestaande uit het grootste onafhankelijke hulpverleningsteam bij rampen ter wereld. De displays bieden 500 informatieve films, die je op je gemak kunt bekijken door simpelweg een knop in te drukken. Het Informatie Centrum is van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat open om bezoekers te verwelkomen, zodat ze op hun gemak de tentoonstelling kunnen bekijken en kunnen zo vaak als ze willen terugkomen. In combinatie met het aangrenzende cafe, is het informatiecentrum ook opgezet om honderden tegelijk te kunnen ontvangen tijdens de wekelijkse Open Huis.

De kerk gaat ook dienen als een centrum, waar de hele gemeenschap kan samenkomen. De kapel, de thuishaven van alle Scientology diensten en ceremonies, kan ook worden omgebouwd tot een locatie voor evenementen en andere bijeenkomsten om humanitaire initiatieven ten gunste van Hamburg en al haar burgers te coördineren. De zaal is volledig uitgerust met moderne video- en audio apparatuur voor speciale film presentaties en seminars. De kapel omvat verder ook faciliteiten om recepties en banketten te organiseren.

De nieuwe Ideale Org Hamburg biedt nu tevens uitgebreide faciliteiten om Introductiediensten te verlenen aan diegenen die voor het eerst kennis maken met de religie. Dit omvat Dianetics en Scientology Persoonlijke Efficiëntie seminars die regelmatig ingeroosterd staan en een breed scala aan levensverbeteringscursussen. 

________________

De Scientology Kerk Hamburg is de nieuwste in een rij van tientallen Ideale Organisaties die geopend zijn in de afgelopen vijf jaar.

Ideale Orgs zijn een verwezenlijking van de droom van L. Ron Hubbard voor de religie. Ze bieden niet alleen ideale faciliteiten om Scientologen van dienst te kunnen zijn bij hun reis naar grotere spirituele vrijheid, maar ze dienen ook als een plek van samenkomst voor de hele gemeenschap en bieden ruimte voor activiteiten ter verbetering van de maatschappij aan groepen van elke denominatie.

De Scientology Kerk Hamburg is de eerste Ideale Org die in 2012 is geopend en daarmee sluit ze zich aan bij een hele rits Ideale Orgs die al geopend zijn in belangrijke culturele centra in Europa, waaronder Berlijn, Duitsland Moskou, Rusland; Brussel, België; Londen, Engeland; Madrid, Spanje en Rome, Italië.

Andere nieuwe kerken die in de afgelopen jaren geopend zijn ,staan onder andere in Washington, DC; New York, New York; Los Angeles, California; Pasadena, Californië; Inglewood, Californië; Seattle, Washington; Tampa, Florida; Minneapolis-St. Paul, Minnesota, evenals Quebec City, Canada; Mexico City, Mexico en Melbourne, Australië.

Er staan nog meer dan 15 officiële openingsceremonies van nieuwe Ideale Orgs gepland voor 2012. 

_________________

De Scientology religie werd opgericht door L. Ron Hubbard. De eerste Scientology Kerk is in 1954 geopend in Los Angeles. Sindsdien is de religie gegroeid tot meer dan 10.000 kerken, missies en aangesloten groepen, met miljoenen leden in 167 landen.