TOKIO, JAPAN

EEN GEDENKWAARDIGE SCIENTOLOGY ZOMER ZET ZICH VOORT MET DE OPENING VAN DE IDEALE ORG VAN TOKIO

8 AUGUSTUS 2015

In het Land van de Rijzende Zon wordt er, met het doorknippen van het lint van een nieuw religieus spiritueel centrum, een nieuw tijdperk geïntroduceerd.

De Scientology Kerk voegde er, tijdens een jaar van buitengewone prestaties, nog een baken van hoop en vrijheid aan haar gelederen toe en verwelkomde haar nieuwste Ideale Organisatie in de bruisende metropool van Tokio, Japan, op zaterdag 8 augustus met meer dan duizend aanwezigen – de nieuwste ambitieuze doorbraak voor de Kerk tijdens een periode van ongekende innovatie en revolutionaire groei.

Deze nieuwe Ideale Org staat in Shinjuku City, slechts enkele minuten verwijderd van ’s werelds grootste treinstation en Shibuya, het Times Square van Tokyo. Het moderne, acht verdiepingen tellende gebouw staat als baken van spiritualiteit voor de meer dan 5 miljoen mensen die dagelijks massaal door de omliggende wijk heen stromen, om maar niet te spreken over de miljoenen die Tokio hun thuis noemen.

“Dit is het volgende hoofdstuk in jullie reis naar een veelbelovende toekomst”. Laat het een toekomst zijn waarin hulp hoogtij viert. En laat die hulp je familie, vrienden, land en uiteindelijk de hele mensheid positief beïnvloeden. Met deze openingsplechtigheid bereiken we ons doel dat we met grote inzet en vastberadenheid onze technologie kunnen introduceren. Zodat dit land, op zijn beurt, de menselijke ziel van kracht kan voorzien.”De heer Miscavige, Voorzitter van de Raad Religious Technology Center

De feestelijke opening werd verricht door de heer Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center, die aan de bezoekers het volgende vertelde: “Dit is het volgende hoofdstuk in jullie reis naar een veelbelovende toekomst”. Laat het een toekomst zijn waarin hulp hoogtij viert. En laat die hulp je familie, vrienden, land en uiteindelijk de hele mensheid positief beïnvloeden. Met deze openingsplechtigheid bereiken we ons doel dat we met grote inzet en vastberadenheid onze technologie kunnen introduceren. Zodat dit land, op zijn beurt, de menselijke ziel van kracht kan voorzien.”

Deze opening loste het doel in dat Scientology grondlegger L. Ron Hubbard al lang voor ogen had en dat hij al decennia eerder in een brief aan een compagnon in Japan beschreef. Daarin stond onder meer: “Ik heb veel respect voor het Japanse volk. Ik heb Japan altijd als de hoop van Azië beschouwd.”

Als erkenning van Tokio’s langdurige toewijding en werk aan door de Kerk gesponsorde maatschappelijke programma’s en de resulaten ervan en ter ere van de historische invloed van Scientology in het Aziatische land, waren hoogwaardigheidsbekleders uit alle hoeken van Japan aanwezig om persoonlijk de opening van de Ideale Org bij te wonen.

Bij de Scientology parochianen en de ambtenaren van de Kerk waren ook de volgende mensen aanwezig: Dhr. Masami Saito, parlementslid voor Miyagi Prefectuur; Dhr. Tomoo Furubo, lid van de Toshima Gemeenteraad in Tokio; Dhr. Takayuki Shirota, directeur van het Ondersteuning van Onderwijs Instituut en Dhr. Tomoki Hirabayashi, secretaris-generaal van de nationale non-profit Challenge Again Tokio.

Dhr. Saito prees de Kerk als een “echte humanitaire organisatie” en voegde eraan toe: “Uw sociale programma's, zoals de Scientology Pastoraal Werkers en De weg naar een Gelukkig Leven, zijn vanuit het oogpunt van internationale humanitaire doelstellingen geweldig”.

Ten persoonlijke titel, voegde de heer Saito eraan toe: “Scientologen bieden aan miljoenen mensen hun hulp”. Maar ik kan u ook vertellen hoe ze één persoon hulp geven, namelijk aan mij. Want na de grote aardbeving in Oost Japan en de tsunami die mijn stad wegvaagde stonden uw leden, de Pastorale Werkers, klaar om het puin van onze ingestorte huizen op te ruimen in de hoop onze familieleden daar aan te treffen. We werden erg geraakt door hun oprechte houding. Ze toonden daarnaast erg veel vaardigheid en discipline. De humanitaire houding raakte ons diep. Er werden zelfs door de hele stad fietsen uitgedeeld waarop een berichtje zat dat heel veel voor ons betekende: ‘Japan, geef de moed niet op!’”

De buitengewone inspanningen van scientologen om drugsgebruik te bestrijden benadrukkend, herinnerde de heer Furubo zich hoe het gebruik in 2012 van semi-legale narcotica die bekend stond als “legale kruiden” in Japan uit de hand liep en in overdoses, geweld en sterfgevallen resulteerde.

“Uw gegevens gaf me het stabiele gegeven dat ik nodig had”, aldus de heer Furubo. “Onze gemeenteraad besloot om met uw organisatie samen te werken. Dankzij de scientologen zijn er tegenwoordig in Japan geen winkels die “legale kruiden” verkopen!” En hij zei: “Ik wil jullie uit de grond van mijn hart bedanken voor deze bijdrage aan onze gemeenschap. Ik respecteer het plichtsgevoel dat jullie laten zien met door mensen, gezinnen, maatschappij en de wereld de juiste richting aan te geven. ‘Wa’ is de wet van respect en onderlinge samenwerking die je overal in onze cultuur terugvindt. En deze Ideale Org en wat het belooft belichaamt die ‘Wa’.”

De heer Shirota merkte verder op hoe hij het geluk had gehad om de Studie Technologie van de heer Hubbard te leren “die onze nieuwe generatie nieuwe hoop geeft”. De heer Hubbard is een enorme reus in praktisch onderwijs. En met zijn technologie zijn we getuige van een wederopstanding van leren!” Verder zei hij tijdens de opening van de nieuwe Ideale Org: “We hebben nu een basis voor Studie Technologie om elke student van Tokio te kunnen onderwijzen. Met de Studie Tech zal er voor de mensheid altijd hoop zijn. Laten we dus elke onderwijsinstelling ter wereld erover informeren om zo de toekomst van onze kinderen verbeteren.”

De toekomst die er in het hele land door de komst van de Ideale Org aanbrak werd door de heer Hirabayashi gevoeld en verwoord. Hij verkondigde tijdens het openingsevenement, “Ik zie in Scientology een nieuw soort religie. Een religie die de samenleving pro-actief en praktisch gaat aanpakken.”

De heer Hirabayashi noemde ook als voorbeeld de door de Kerk gesponsorde groep voor de geestelijke gezondheidszorg, Citizens Commission on Human Rights (CCHR). Hij zei: “We moeten het overmatige drugs- en medicijnengebruik door onze bevolking, in de hand gewerkt door de psychiatrie, beëindigen voordat het de toekomst van onze natie tegenhoudt. Ik geloof dat de toekomst van Japan in handen van onze kinderen is. Het is mijn doel om een cultuur tot stand te brengen waarin kinderen gezond kunnen opgroeien, de toekomst van het land in handen kunnen nemen om zo de wereld ten dienste te zijn. En met mensen zoals jullie, die actie ondernemen om deze schending van mensenrechten te stoppen, zullen we die toekomst veiligstellen!”

De nieuwe ideale org van Tokio laat de bezoekers met behulp van het Publieke Informatiecentrum kennis maken met Dianetics en Scientology. De displays met meer dan 500 video’s geven de fundamentele geloofsovertuigingen en praktijken van de Scientology religie weer alsook het leven en de nalatenschap van de heer Hubbard.

Het Informatiecentrum geeft ook een gedetailleerd overzicht van de vele door de kerk gesponsorde maatschappelijk programma’s. Deze bevatten o.a. een wereldwijd initiatief in onderwijs van mensenrechten; een verreikend drugsvoorlichtings-, preventie- en rehabilitatieprogramma; een wereldwijd netwerk van centra voor geletterdheid en onderwijs; het Scientology Pastoraal Werker programma, alom gerespecteerd door de duizenden Japanners die hun hulp ontvingen na de tsunami van 2011, wat ’s werelds grootste onafhankelijke hulporganisatie wordt genoemd.

De Ideale Org van Tokio heeft ook een kapel die ruimte biedt aan elke soort Scientology bijeenkomst, waaronder zondagsdiensten, huwelijks- en naamgevingsceremoniën en diverse gemeenschappelijke evenementen waar leden van alle gezindten welkom zijn. De nieuwe Ideale Org beschikt verder over meerdere seminarruimten en leslokalen en bovendien een hele verdieping die gewijd is aan Scientology auditing (geestelijke ondersteuning).

_________________

Scientology heeft de afgelopen 10 jaar meer groei doorgemaakt dan in de voorgaande 50 jaar. De eerste helft van 2015 bevestigt dit, want die werd gekenmerkt door historische prestaties en gedenkwaardige openingen voor de religie.

Deze omvatten de grand opening op 18 juli van het nieuwe Ideale Continental Liaison Office in East Grinstead, Verenigd Koninkrijk ; de opening op 11 juli van het Scientology Informatie Centrum in het spirituele hoofdkwartier van de Kerk in Clearwater, Florida, samen met zes nieuwe centra die de door de Kerk gesteunde maatschappelijke programma’s beschikbaar stellen aan de gemeenschap van Clearwater; de inwijding van de indrukwekkende Ideale Scientology Kerk in Bogotá, Columbia op 5 juli; en de opening in april van een andere Ideale Scientology Kerk, op de plek waar Frankrijk, Duitsland en Zwitserland samenkomen: in Bazel, Zwitserland.

De kerk heeft nu meer dan 40 Ideale organisaties in zes continenten. Verdere openingen zijn in het komende jaar gepland in culturele steden in Australië, Afrika, Europa en Noord-Amerika.