KAOHSIUNG, TAIWAN

EEN IDEALE ORGANISATIE BIJ DE TOEGANGSPOORT
VAN DE CHINEES SPREKENDE WERELD

7 DECEMBER 2013

Het was een moment waar Taiwanese scientologen jarenlang naartoe hadden gewerkt.

Een 12 verdiepingen oprijzend gebouw in de binnenstad van Kaohsiung...

Met een oppervlak van 10.000 vierkante meter...

Wat niet alleen een belofte inhoudt, maar het pad naar spirituele vrijheid bevat.

Op 7 december 2013, te midden van een uitbarsting van confetti en onder een wolk van ballonnen, juichte een menigte van meer dan 4000 man toen de eerste Scientology Kerk in Taiwan opende, de eerste Ideale Organisatie in Azië.

Op zaterdag 7 december 2013, te midden van een uitbarsting van confetti en onder een wolk van ballonnen, werd het lint doorgeknipt van de nieuwe Ideale Scientology Kerkorganisatie van Kaohsiung, Taiwan. Meer dan 4000 scientologen en gasten uit Azië en Oceanië werden vergezeld door hoogwaardigheidsbekleders op nationaal en stadsniveau voor de inwijdingsceremonie.

Bij de toegangspoort van de Chinees sprekende wereld, staat de nieuwe Ideale Org van Kaohsiung die een geschenk is aan het “Prachtige Eiland” van leden van de Internationale Associatie van Scientologen uit Taiwan en meer dan 100 landen in de wereld.

De inwijding van de Ideale Org van Kaohsiung is in het bijzonder belangrijk vanwege het feit dat meteen daarna de monumentale release volgde van het Gouden Tech Tijdperk Fase II.

Ter voorbereiding op de grootse opening, had een team van 30 Taiwanese technische stafleden hun Gouden Tech Tijdperk Fase II training in Flag afgerond. Dit nieuwe soort technische leveringsteam, samen met Scientology materialen die nooit eerder in het Chinees beschikbaar waren, maken het voor het allereerst mogelijk om auditors (spirituele counselors) te trainen in Taiwan. Tot nu toe moesten Taiwanese scientologen naar Kerkorganisaties in het buitenland reizen om gecertificeerde auditors te worden. De Ideale Org van Kaohsiung is er klaar voor om alle scientologen als auditors te trainen, inclusief diegenen die het groeiende netwerk van Scientology Missies in Taiwan bemannen, waarvan er op dit moment 16 zijn en die zich uitstrekken van Tainan tot Taipei.

De opening hield zelfs een diepere betekenis in vanwege het feit dat L. Ron Hubbard, als jongeman, door Azië trok op zoek naar antwoorden op fundamentele vragen over de oorsprong van de Mens en de ultieme bron van het leven. Hij onderzocht afgelegen culturen en mysterieuze wijsheid, en verkreeg al gaande toegang tot verboden boeddhistische lamakloosters in de Westelijke Heuvels van China. Het waren deze vele eerstehands ontmoetingen met Oosterse religieuze tradities die aanzet gaven tot zijn onderzoek naar het menselijk verstand en het spirituele wezen, wat uiteindelijk leidde tot het oprichten van de Scientology religie.

De grootse opening van Kaohsiung werd bekroond door het eerste bezoek aan Taiwan van Dhr. David Miscavige, de Voorzitter van de Raad Religious Technology Center. Dhr. Miscavige leidde de inwijdingsceremonie en sprak de bijeengekomen scientologen toe met: “Het is werkelijk een eer om hier vandaag bij jullie te zijn op een dag waarop zoveel dromen worden verwezenlijkt: jullie voortdurende droom voor wat er nu voor ons staat; de eeuwige droom van alle scientologen om de nalatenschap van LRH naar de Chinees sprekende wereld te brengen; en om de droom van L. Ron Hubbard te volbrengen om in gedachten weer naar Azië terug te keren en de wijsheid terug te schenken die hij tijdens een lange tijdsperiode heeft opgedaan. Al deze dromen zullen nu uitkomen, want dit is de dag waarop – zoals in een zeer kort Chinees gedicht – een lint naar beneden valt, net als zijde die in de wind wappert, nu we Scientology aan Azië presenteren met de eerste Ideale Org voor Taiwan.”

De Taiwanese scientoloog van het eerste uur en ceremoniemeester dr. Oliver Hseuh, verwelkomde de menigte met het volgende: “Namens alle scientologen van Taiwan, bedanken we onze vrienden en gemeenschapspartners van harte waar we vele jaren lang mee hebben samengewerkt – in het bijzonder het Bureau Burgerzaken van de stad Kaohsiung, voor hun vriendelijke steun en sponsorschap van ons evenement van vandaag. Met deze opening, uiten we niet alleen onze dank, maar stellen we onze duurzame hulp voor alle delen van Kaohsiung beschikbaar. Of het nu door middel van mensenrechten is, drugsvoorlichting, onderwijs over morele waarden of hervorming van criminelen, wat er maar nodig is – onze deuren staan open en onze hulp is er voor jou.”

Er waren ook hoogwaardigheidsbekleders van nationaal en stadsniveau aanwezig om de nieuwe Kerk welkom te heten. Onder hen was de nationaal beleidsadviseur van de president van Taiwan, Liang-Chi Tan, die voor het vrijwilligerswerk bedankte dat de Kerk jarenlang heeft verricht: “Jullie Kerk heeft al meer dan twee decennia een nalatenschap van hulp naar ons land gebracht. Iedereen kan zich waarschijnlijk herinneren dat toen de mega 921 aardbeving Taiwan trof, het een ramp was van ongekende grootte (9 komt van de maand september en 21 is de dag van de ramp). De Scientology Kerk stuurde er meteen vrijwilligers op uit om te helpen tijdens de ramp. Het was dus niet meer dan logisch dat de president van Taiwan jullie de ‘Goede burgers, Goede daden’ prijs gaf voor jullie werk na de aardbeving.”

Wie de aanzienlijke bijdragen van Scientology vrijwilligers op alle niveaus van de Taiwanese samenleving ook erkende was dr. Cheng-Hsiung Huang van het ministerie van Binnenlandse Zaken, die zei: “Jarenlang hebben jullie je ingezet om de anti-drugs boodschap te verspreiden en mensenrechten bekend te maken. En dus spreek ik vandaag tegen jullie namens het ministerie om te verklaren dat de Scientology Kerk nu voor 10 opeenvolgende jaren de nationale ‘Uitmuntende Religieuze Groep Prijs’ heeft gewonnen.”

Oprichter en voorzitter van de Jinghua Society Cultural Foundation, meester Ching-Yao, eerde het werk van Scientology grondlegger L. Ron Hubbard toen hij zei: “Dhr. Hubbard gaf veel om het lot van de Mens. We hebben hetzelfde doel – een betere wereld. Het hoort vermeld te worden dat deze Kerk gebouwd is om alles in praktijk te brengen wat hij voor de Mens voor ogen had. Dus jullie hebben mijn oprechte zegeningen dat door middel van jullie vriendelijke inspanningen, jullie een prachtigere wereld zullen maken en geluk naar de mensheid zullen brengen.”

In de openingstoespraak, zei de directrice-generaal van het Bureau Burgerzaken van Kaohsiung, Tzu-Wen Tseng: “Namens de burgemeester en het stadsbestuur van Kaohsiung, zou ik graag onze waardering willen uitdrukken aan elke scientoloog uit Taiwan en van overzee en ze van harte welkom heten. Het is onze wens dat de expansie van de Scientology Kerk de stad Kaohsiung empowerment geeft, zodat het er in elk opzicht goed mee gaat. Laten we samenwerken om een betere wereld te creëren.”

Gemeenteraadslid van Kaohsiung, Po-Lin Huang bracht het mensenrechten initiatief van de Kerk naar voren: “Ik ben er in het bijzonder trots op dat ik al meer dan vijf jaar een partner ben van jullie mensenrechtenprogramma. Ik heb de eer gehad om veel van de evenementen in onze stad te steunen die erin resulteerden dat duizenden van onze burgers geïnformeerd werden over hun rechten. Jullie creëren een enorme impact omdat jullie programma niet slechts voor de stad is, het is voor het hele land, en dat houdt een beter en hoopvoller Taiwan in voor ons allemaal.”

Lung-Hui Chung, voorzitter van de International Foundation for the Peaceful Elimination of Opium Crops (Internationale Stichting voor de Vreedzame Uitbanning van Opium Gewassen), sprak over zijn succesvolle partnerschap met het anti-drugsprogramma dat door Scientology gesponsord wordt: “Als een veteraan van drugspreventie activiteiten in Azië, hebben jullie Feiten over Drugs materialen me kracht en zelfvertrouwen gegeven. En nog belangrijker, jullie hebben me hoop gegeven dat zelfs één persoon een reuzenstap kan maken met de tools die door jullie Kerk worden geleverd.”

_________________

De nieuwe Kerk van Kaohsiung voorziet alle bezoekers van een introductie tot Dianetics en Scientology, te beginnen met het Publieke Informatiecentrum. Videodisplays met meer dan 500 video’s, presenteren de fundamentele geloofsovertuigingen en praktijken, alsook het leven en de nalatenschap van L. Ron Hubbard. Het Informatiecentrum biedt tevens een compleet overzicht van de vele door de kerk gesponsorde humanitaire programma’s – waaronder ons wereldwijde initiatief op het gebied van de mensenrechten; een eveneens verreikend drugsvoorlichtings-, preventie- en rehabilitatieprogramma; een wereldwijd netwerk van geletterdheids- en leercentra; en het Scientology Pastoraal Werker programma, wat nu ’s werelds grootste onafhankelijke hulpverleningsteam bij rampen is.

De Kapel van de Kerk voorziet in elk soort Scientology bijeenkomst, inclusief Zondagsdiensten, huwelijks- en naamgevingsceremoniën – alsook gemeenschapsevenementen waar leden van alle denominaties welkom zijn.

De nieuwe Kerk bevat meerdere seminar- en cursuszalen, in aanvulling op tientallen auditingkamers.

De Kerk heeft ook een permanente vertaalfaciliteit om door te kunnen gaan met de vertalingen van Scientology materialen, alsook editing en opnamestudio’s voor de productie van presentaties in het Chinees.