JOHANNESBURG, ZUID-AFRIKA

EEN NIEUWE KERK IN HET GEBIED VAN HET ONTSTAAN VAN DE BESCHAVING

1 NOVEMBER 2003

Bij de opening van de eerste Ideale Scientology Kerk op het Afrikaanse continent, sprak David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie, op 1 november 2003 tot Zuid-Afrikaanse scientologen en eregasten bij de opening van de nieuwe Scientology Kerk van Johannesburg.

“Waar komen we allen vanavond samen? Waar zijn de ogen van de Scientology wereld op gericht? Niet op Amerika, niet op Engeland en niet op Denemarken. Ze zijn gericht op Afrika. Want wat jullie hebben gemaakt is de mooiste Klasse V Kerk in Scientology. Vanavond staat Johannesburg als Nummer Een.”

Voor de opening van de Kerk, bestaande uit vier gebouwen die te samen 3350 vierkante meter bestrijken, was David Miscavige vergezeld van de Zuid-Afrikaanse minister van Kunst, Cultuur, Wetenschap en Technologie, Dr. Ben Ngubane. Onder degenen die een openingsspeech gaven waren raadslid van Johannesburg de heer Carol Milner, de Commissaris van de politie van Johannesburg en omgeving, de heer Oswald Reddy, en Tribute magazine editor en uitgever mevrouw Pearl Mashabela.

David Miscavige noemde wat scientologen allemaal in Zuid-Afrika gedaan hebben in hun 45-jarige geschiedenis aldaar, waaronder de onthulling van de psychiatrische werkkampen die kleurlingen behuisden en de niet-aflatende inspanningen om hun mensenrechten gedurende de periode van de apartheid te herstellen, om de generaties erna met de programma's voor geletterdheid te helpen. Ook werkten ze aan het tot rust brengen van een periode van grote rellen via het verspreiden van de morele code, De Weg naar een Gelukkig Leven, een code die door iedereen in Zuid-Afrika als nuttig gezien kon worden.

Door de voorspelling van de Grondlegger van Scientology L. Ron Hubbard te citeren dat “Vanuit Zuid-Afrika de volgende grote beschaving op deze planeet zal verschijnen”, vertelde David Miscavige aan de verzamelde scientologen:

“Jullie vertegenwoordigen niet alleen de hoop en dromen van een continent, maar jullie vertegenwoordigen de hoop en dromen van de hele beschaving. En Zuid-Afrika droomt van een Regenboog Natie, wel, Afrika, hier is je Kerk, een Kerk waar jij, ongeacht kleur, ongeacht geloof, ongeacht sociale status, welkom bent.

Want we zijn niet wit. We zijn niet zwart. We zijn allemaal broeders van de mensheid."