JOHANNESBURG, ZUID-AFRIKA

GEMENGD GEMEENSCHAP VERWELKOMT NIEUW LEVENSVERBETERINGSCENTRUM IN JOHANNESBURG

26 MAART 2010

Traditionele Afrikaanse muziek markeerde de opening van een nieuw Scientology Levensverbeteringscentrum op 26 maart 2010, toen duizend universiteitsstudenten, gemeenschaps- en regeringsleiders, kunstenaars en plaatselijke scientologen de Station Street in Johannesburg bevolkten voor de opening.

Leiders uit de gemeenschap en de politiek hielden toespraken voor duizend aanwezigen, en verwelkomden het nieuwe Scientology Levens Verbeteringscentrum in de Braamfontein wijk van Johannesburg.

Het Centrum is gelegen nabij de Universiteit van Witswatersrand (WITS) in het Braamfontein district van de stad, en dient dus een rijk gevarieerde gemeenschap waarvan het gemeenschappelijke doel wordt uitgedrukt in het motto van de wijk: “De plek waar mensen tot grootheid stijgen”. Als ceremoniemeester, had de directeur van het Centrum, Edmund Dladlu, toegezegd om samen met de gemeenschap dit motto tot een realiteit te maken.

Onder de speciale gastsprekers, die de verscheidenheid van de wijk weergaven, was Commandant Eddie Mboweni, van het Hillbrow districtspolitiebureau, die sprak over de samenwerking tussen zijn agenten en de antidrugs en mensenrechtenvoorlichtingscampagnes van de kerk. “Het Centrum is hier goed gesitueerd”, zei commandant Mboweni, “en we kijken ernaar uit om met de Kerk samen te werken aan programma's die zullen helpen om criminaliteit te bestrijden en de levenskwaliteit voor de bevolking in dit gebied te verbeteren”.

Scientoloog en muziekproducent Robin Hogarth beschreef hoe Scientology hem heeft geholpen in zijn werk om de muziek van Zuid-Afrika naar een breder publiek te brengen – waaronder de productie van Blessed en African Spirit samen met het Soweto Gospel Koor, die beiden in respectievelijk 2007 en 2008, Grammy Awards wonnen voor het Beste Traditionele Wereld Muziekalbum. “Dit is voor jou”, zei de heer Hogarth. “Het is voor iedereen – schilder, koning, dichter, arbeider, student, muzikant, man en vrouw. Voor Braamfontein, voor Johannesburg, voor Zuid-Afrika en voor Afrika zelf. En dit is waarom ik zo trots ben om hier te staan bij deze gedenkwaardige gelegenheid. Dit Levensverbeteringscentrum opent de deur naar een nieuwe toekomst, een stralender leven, een Afrikaanse renaissance.”

Nadat het lint was doorgeknipt, tourden de aanwezigen langs de panelen van het Levensverbeteringscentrum die uitleg geven over de principes van Dianetics en Scientology en hun toepassing in het leven. Het centrum is een laagdrempelige afdeling van de Scientology Kerk van Johannesburg en biedt praktische cursussen die verschillende probleemonderwerpen van het leven aanpakken, zoals studie, relaties, en persoonlijke en werkgerelateerde stress.
Degene die het nieuwe Levensverbeteringscentrum bezoeken gaan zelf langs de multimedia panelen die het geloof en de praktijken van Scientology illustreren. Ook laten ze het leven en de erfenis van de grondlegger L. Ron Hubbard zien, en wereldwijde humanitaire en sociale verbeteringsprogramma's van de kerk.

Onder degenen die zich tot de aanwezigen richtten, was mevrouw Phumzile Zuma, de dochter van de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma. “Stel je een wereld voor waar het voor iedereen duidelijk is wat goed en verkeerd is”, zei ze. “Stel je een wereld voor waar je je doelen en doelstellingen kan behalen, terwijl je in vrede met jezelf en anderen om je heen leeft. Ik realiseerde me dat we dat kunnen bereiken met de middelen die dit nieuwe Scientology Levensverbeteringscentrum naar onze buurt brengt”.

Parlementslid Setlamorago Thobejane – Secretaris-generaal van het Congres van Traditionele Leiders en voorzitter van het Instituut van de Afrikaanse Adel – betrad ook het podium. “De Grondlegger van Dianetics en Scientology, L. Ron Hubbard, was een ware leider onder de mensen”, zei Dhr. Thobejane. “Ik leerde dat Dianetics alleen maar zijn eerste stap was op een pad naar totale spirituele vrijheid en dat hij ons alle middelen heeft gegeven om onze levens te verbeteren, ongeacht wat ons tegen houdt. Meest opmerkelijk, voor een man waarvan ieder woord waar blijkt te zijn, voorspelde hij dat de volgende grote beschaving op aarde zal ontstaan in het zuidelijke deel van Afrika.”

De ceremonie werd afgesloten met het traditionele knippen van het lint, wat de officiële opening van het Centrum betekende. Honderden stroomden naar binnen voor een rondgang in het Publieke Informatiecentrum, voor het bekijken van films en multimedia presentaties die een beschrijving geven van Scientology geloofsovertuigingen en praktijken, het leven en de prestaties van L. Ron Hubbard, en de sociale verbeterings en uitreikprogramma's van de kerk, zowel in Afrika als over de hele wereld.