NEW YORK

NEW YORK

26 SEPTEMBER 2004

De heer David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie, die als ceremoniemeester optrad bij de inwijding van de nieuwe Scientology Kerk van New York.

De Scientology Kerk in New York City, gelegen vlak bij Times Square, was een geschenk van de Internationale Associatie van Scientologen aan de inwoners van New York als erkenning voor hun moed en kracht toen ze werden geconfronteerd met de World Trade Center ramp in 2001.

Dhr. David Miscavige wijdde het gebouw in. Hij werd vergezeld door het Congreslid van de Verenigde Staten Charles Rangel, ondersecretaris van de Verenigde Naties Maurice Strong, en vice-voorzitter van de Times Square Alliance, Dhr. Bob Esposito.

In zijn toespraak voor de 10.000 Scientologen en gasten bijeengekomen voor de feestelijke, onderstreepte Dhr. Miscavige de betekenis van de nieuwe Kerk:

“Als we uitkijken over de wereld, dan kunnen we spreken over internationale conflicten, over economische instabiliteit, en ja, over terrorisme. Maar als we dat doen, mijn vrienden, laat ons dan niet spreken in termen van die problemen. Laat ons spreken in termen van oplossingen, oplossingen die elk van hen kan oplossen.

Deze Kerk vertegenwoordigt het werk en de hulp die een ieder van ons moet blijven geven, om de volledige omvang van onze doelstellingen te bereiken. Want hier is de Ideale Organisatie van waaruit al onze programma's, al onze tech, letterlijk overal gebracht kan worden.

Maar dit is nog maar het begin. En dat is waarom ik zeg dat vandaag het echte werk begint.

Want dit is meer dan alleen een thuis voor jullie, de scientologen van New York.

Het is ook een thuis voor de bredere gemeenschap waar alle mannen en vrouwen van goede wil welkom zijn, en aan wie we ons toewijden om iedereen te helpen.

En door de overtuiging van ons geloof actief te tonen kent de toekomst geen grenzen. Want dit is New York, en haar helpen is de wereld helpen.”