CLEARWATER IN FLORIDA

SCIENTOLOGY KERK OPENT EEN HISTORISCH GEBOUW OP HAAR SPIRITUEEL HOOFDKWARTIER

29 JUNI 2014 

Op zondag 29 juni 2014 kwamen meer dan 4000 scientologen in het centrum van Clearwater in Florida bij elkaar om getuige te zijn van de opening van het historische Coachman-gebouw. Het historische gebouw in nu ingericht als het religieuze trainings- en begeleidingscentrum voor meer dan 2000 leden waaruit het kerkelijke centrum van de Flag Land Base, het internationale spirituele hoofdkwartier van Scientology bestaat.

Ter gelegenheid van dit historische gebeuren leidde de heer David Miscavige, Voorzitter van de Raad Religious Technology Center, de opening.

De heer David Miscavige, Voorzitter van de Raad Religious Technology Center, leidde de opening ter gelegenheid van dit historische gebeuren.

Het Coachman-gebouw is oorspronkelijk gebouwd in 1916 en is al heel lang een historisch gebouw in het centrum van Clearwater. Het vier verdiepingen tellende gebouw is door Solomon Smith Coachman, Pinella's gevolmachtigde, in de stijl van de Georgian Revival gebouwd en was het eerste hoge gebouw in de streek.

De kerk heeft door een zorgvuldige restauratie de oorspronkelijke karakteristieke trekken van het Coachman-gebouw bewaard, waaronder de kenmerkende in Vlaams verband gemetselde bakstenen voorgevel en zijn bogen bij de ramen van de bovenste verdieping.

Als eerbetoon aan de geschiedenis van Clearwater heeft de kerk een permanente expositie ingericht over de hele lengte van de buitenkant van het Coachman-gebouw aan Cleveland Street en Fort Harrison Avenue. De expositie laat foto's zien, heeft informatieve displays en toont voorwerpen die de geschiedenis van de stad in beeld brengen van zijn vroegste ontstaan tot nu toe. Onder de vele mijlpalen uit de geschiedenis van Clearwater laat de tentoonstelling het volgende zien:

 • De ontstuimige groei van de stad gedurende de landhausse in Florida in de twintiger jaren van de vorige eeuw;
 • De verhuizing van het voorjaars-trainingshoofdkwartier van de National League’s Philadelphia Phillies naar Clearwater, waar het team nog steeds elk jaar traint;
 • Het schrijven van de legendarische rock hit “Satisfaction” door Keith Richards en Mick Jagger van de Rolling Stones, gedurende een verblijf in het naastgelegen Fort Harrison.

_________________

Voltooiing van het Coachman-gebouw betekent weer een stap in de steeds voortgaande expansie van de Flag Land Base in Clearwater, waaronder:

 • Inwijding van de Scientology kathedraal van 35.000 m2 -- het Flag-gebouw;
 • Afronding van een project van 11 maanden dat een miljoen manuren heeft gekost, om de bijna 25.000 m2 van de religieuze retraite Fort Harrison te renoveren;
 • Opening van het 3.500 m2 grote Fort Harrison Park, een publiek toegankelijk wandelpark dat naast de Fort Harrison retraite ligt;
 • De officiële opening van de 16.000 m2 grote Oak Cove, een religieuze retraite van 12 verdiepingen voor bezoekende gemeenteleden;
 • Een volledige restauratie van de 12.000 m2 Sandcastle hogere religieuze retraite;
 • Renovatie van de 4000 m2 Osceola religieuze retraite;
 • Bouw van een 13.000 m2 grote parkeerfaciliteit van 3 lagen ten behoeve van het Flag-gebouw en het toekomstige L. Ron Hubbard centrum voor bijeenkomsten, wat een heel huizenblok groot wordt.
 • Opening van een appartementencomplex van 8 gebouwen om kerkelijke functionarissen te huisvesten;
 • Renovatie van nog een complex van 15 gebouwen, ook voor kerkelijke functionarissen.

_________________

Accommodaties in Flag zijn uitgebreid van twee gebouwen in 1975 tot de huidige 56. Dat alles om een steeds toenemende stroom van Scientology gemeenteleden onder te brengen die vanuit de hele wereld naar Clearwater komen om deel te nemen aan religieuze diensten.