KOPENHAGEN, DENEMARKEN

NIEUW IDEAAL HOOFDKANTOOR START DE BELANGRIJKSTE FASE VOOR DE EXPANSIE VAN SCIENTOLOGY VOOR EUROPA

25 OKTOBER 2014

Mocht je toevallig op zaterdagmiddag 25 oktober in Kopenhagen in Denemarken zijn geweest, dan had je de toekomst van Scientology in Europa zich letterlijk voor je ogen zien ontvouwen.

“Vandaag wijden we een hoeksteen in voor Scientology in Europa en leggen hiermee een vaste basis van waaruit ons Gouden Tijdperk zich steeds verder zal uitbreiden. Laat onze boodschap van waarheid en onsterfelijkheid zich in het kielzog van de opening horen, van Scandinavië tot Siberië en op die manier een rijk van wijsheid en kennis brengen tot elke uithoek van dit land dat zo rijk aan geschiedenis is.–Dhr. David Miscavige, Voorzitter van de Raad Religious Technology Center

Een historisch moment voor de ambitieuze wereldwijde vooruitgang van de Scientology Kerk kwam op deze gedenkwaardige dag tot stand toen de deuren van het nieuwe Ideale Europese Hoofdkantoor werden geopend. Het belang om een centraal Europees hoofdkantoor te hebben om de enorme expansie van deze religie voor dit continent en in zekere zin ook de wereld te ondersteunen, kan niet worden onderschat.

Deze grote gebeurtenis werd uitbundig gevierd toen het centrum, ruim 9000 m2 groot, haar deuren opende en van waaruit alle kerkelijke Scientology managementactiviteiten voor Europa worden gecoördineerd. Hieronder vallen alle Kerken en de Hogere Organisatie die de Scientology Brug aan Missies, groepen en scientologen vanuit heel Europa leveren, alsmede elke vorm van sociale dienstverlening.

Duizenden scientologen uit heel Europa kwamen samen om aan de festiviteiten deel te nemen. Hun aanwezigheid vertegenwoordigt de doorlopende expansie en populariteit van de Kerk in alle uithoeken van Europa, van Engeland tot Polen, van Frankrijk tot Italië, van Griekenland tot Finland en alle andere gebieden daartussen.

“Dit is het speerpunt voor de expansie voor elk land in Europa”, aldus David Miscavige, Voorzitter van de Raad Religious Technology Center, een week eerder in Saint Hill, Engeland bij de 30e verjaardagsviering van de Internationale Associatie van Scientologen. “Het is het perfecte uitstromingspunt voor geografische expansie over de hele Europese Gemeenschap.”

Tijdens de feestelijke opening van het hoofdkwartier vertelde de heer Miscavige aan de feestvierders dat het nieuwe centrum “een krachtige fundering zal leggen van waaruit we het Gouden Tijdperk verder zullen uitdragen.” Hij zei er vertrouwen in te hebben dat de “boodschap van Scientology over waarheid en onsterfelijkheid van Scandinavië tot aan Siberië gehoord zal worden en zo een wereld van kennis en wijsheid tot stand zal brengen.”

Het nieuwe Europese hoofdkantoor staat op een terrein van 1,2 hectare in de gemeente Glostrup, zo’n 20 minuten verwijderd van het centrum van Kopenhagen en om de hoek van de uitgeverij en drukkerij New Era Publications. Van de vele rollen die de kerk zal spelen, is dat ze als een trainingsfaciliteit voor de dienstverlening van Scientology zal zorgen. Daarnaast zal ze ook voor heel Europa voor de sociale verbeteringsactiviteiten zorgen.

Het hoofdkantoor is ten opzichte van andere continenten uniek in zijn soort, aangezien ze ook de verantwoordelijkheid draagt voor de vertalingen van de geschriften Dianetics en Scientology voor een gebied dat zich uitstrekt van Noorwegen tot India en Zuid-Afrika. Om aan de vraag voor Scientology materialen te voldoen, herbergt het hoofdkantoor in Kopenhagen de grootste vertaalafdeling van de religie.

De heer Miscavige voegde eraan toe dat deze faciliteit zodanig is ingericht dat het de productie van de materialen van het Gouden Tijdperk van Kennis en het Gouden Tech Tijdperk fase II kan uitbreiden om de materialen in meer dan 80% van alle buitenlandse talen te kunnen leveren – van Albanisch en Bulgaars tot Oekraïens, Servisch, Roemeens en Arabisch. Hypermoderne audiovisuele studio’s zullen helpen om de vertaalafdeling uit te breiden van 17 naar 50 talen.

“Je zult in staat zijn om vertaalde versies van de lezingen van L. Ron Hubbard te horen in onbekendere talen als Farsi, Swahili, Urdu, Hindi en Zoeloe, naast alle eerder genoemde talen”, aldus de heer Miscavige. “Op die manier maken we Dianetics en Scientology beschikbaar voor ten minste vijf miljard mensen.”

De opening dient om aan de vraag die door de explosieve internationale groei van Scientology is toegenomen, te voldoen. Het begon allemaal met de uitbreiding van Ideale Scientology kerken op elk continent, waarvan elk, naast de sociale verbeteringsprogramma’s voor hun gemeenschappen, het volledige aanbod aan religieuze diensten aan hun parochianen aanbiedt.

Dat werd gevolgd door de belangrijkste uitgave deze eeuw, de uitgave van de Gouden Tech Tijdperk fase II, wat resulteerde in niet geëvenaarde aantallen scientologen die de Brug naar Totale Vrijheid opgingen. Het leidde een paar maanden later tot de vestiging van Ideale Hogere Organisaties van de kerk en verder tot de vestiging van Ideale Sea Org basis in elke continentale zone.

Het Ideale Hoofdkantoor Europa markeert de volgende belangrijke stap naar het completeren van die Ideale Europese basis die nu al het volgende omvat:

  • New Era Publications; de volledig digitale drukkerij die op afroep levert en alle geschriften voor Scientology kerken, missies en groepen voor het hele continent produceert.
  • Alle nieuwe accommodaties voor Scientology geestelijken, gelegen op een terrein van 2,4 ha aan de Deense wateren.
  • De Ideale Hogere Organisatie en Saint Hill van Europa (AOSH EU) die in februari dit jaar werd geopend en in het centrum van Kopenhagen ligt.

De onderdelen die de Ideale Europese basis gaan completeren zijn:

  • De nieuwe Ideale Org in Denemarken, gevestigd in een historisch pand dat gelegen is aan de bekende winkelstraat de Stroget in Kopenhagen.
  • Het volledig gerenoveerde Nordland hotel dat op loopafstand ligt en van alle gemakken voorzien is. Het telt 6 verdiepingen en heeft meer dan 80 kamers die bestemd zijn voor scientologen die uit heel Europa voor hun diensten naar Kopenhagen komen.