SAINT HILL, EAST GRINSTEAD, VERENIGD KONINKRIJK

OPENING IDEALE SAINT HILL IS KROON OP BUITENGEWOON JAAR VAN GROEI VOOR SCIENTOLOGY

18 OKTOBER 2015

Saint Hill in East Grinstead, in het Verenigd Koninkrijk, heeft in Scientology een enorme betekenis. Het is de plek waar de grondlegger van Scientology L. Ron Hubbard woonde, research deed en revolutionaire ontdekkingen deed over het spirituele wezen en het leven, en waar hij de dynamische toekomst van de religie zeker stelde. En met het bestempelen ervan tot Ideaal is de visie van de heer Hubbard volledig gerealiseerd in de grootsheid die het Ideale Saint Hill is.

De ingrijpende renovatie en uitbreiding van het legendarische landgoed Saint Hill in East Grinstead, Verenigd Koninkrijk, werd zondag 18 oktober publiek gemaakt met haar opening waarbij zo’n 2000 feestvierders aanwezig waren. De opening vond plaats op een plek die een enorme betekenis heeft voor scientologen over de gehele wereld. Het was op dit buitengewone landgoed dat de baanbrekende ontdekkingen van L. Ron Hubbard, de grondlegger van Scientology, in de jaren 60 de hogere niveaus van de Scientology Brug naar Totale Vrijheid opende.


De heer David Miscavige, Voorzitter van de Raad RTC, leidde de openingsceremonie van het Ideale Saint Hill. De duizenden aanwezige scientologen waren enthousiast dat hij naar het Verenigd Koninkrijk was teruggekeerd om deze in het algemeen bijzondere officiële opening te leiden.
De heer David Miscavige, Voorzitter van de Raad RTC, leidde de openingsceremonie van het Ideale Saint Hill. De duizenden aanwezige scientologen waren enthousiast dat hij naar het Verenigd Koninkrijk was teruggekeerd om deze in het algemeen bijzondere officiële opening te leiden.
 

Als cruciaal moment in wat een jaar van ongeëvenaarde Scientology verrichtingen is gebleken, markeerde de openingsceremonie van het Ideale Saint Hill het moment waarop de essentie van wat de Scientology religie is geworden, perfecte synchronisatie bereikte met de revolutionaire visie van de heer Hubbard.

Mevrouw Erin Banks van het Internationale PR Kantoor van de Kerk opende de ceremonie en bouwde de spanning op door op te merken: “Zoals Saint Hill een plek is die zo velen thuis noemen en zoals Saint Hill een Organisatie is die zo velen hun organisatie noemen, zo is het ook dat deze grond een blijvende persoonlijke betekenis heeft voor de heer Miscavige, Voorzitter van de Raad Religious Technology Center. Saint Hill was de plek waar hij zijn training als auditor deed, en hij wordt nog steeds herinnerd als het 12-jarige wonderkind dat haar jongste professionele auditor werd. De rest is, zoals ze dat zo mooi zeggen, geschiedenis!”

De heer Miscavige nam vervolgens het podium over en verwelkomde degenen die zich hadden verzameld voor de opening hartelijk en energiek. “Vandaag is het niet alleen een nieuwe Ideale Hogere Organisatie en Saint Hill voor het Verenigd Koninkrijk, maar voor Saint Hill in z’n geheel en als precieze weergave van wat LRH altijd wilde”, aldus de heer Miscavige. “Zijn dromen, zijn visies en zijn plannen – deze zijn nu helemaal en overduidelijk verwezenlijkt.”

Nadat hij een levendige beschrijving had gegeven van de geheel gerenoveerde en uitgebreide faciliteiten van het Ideale Saint Hill, ging de heer Miscavige verder, “Inderdaad, dit is onze geschiedenis. Dit is Saint Hill. En dit is wat vanaf nu leeft op deze Saint Hill Basis – de parel in onze Scientology kroon.” Vlak voordat hij het lint van het beeldschone landgoed doorknipte, verklaarde de heer Miscavige stoutmoedig: “Hierbij wijd ik dit nieuwe Ideale Saint Hill in, in de naam van L. Ron Hubbard en de Brug die hij bouwde naar de Eeuwigheid!”

Saint Hill was het thuis van de heer Hubbard tijdens een periode van opwindende ontdekkingen en ongeëvenaarde vooruitgang. Dit was de plek waar hij de befaamde Saint Hill Special Briefing Cursus gaf; waar hij het in kaart brengen voltooide van de route naar de Staat van Clear en de eerste van de hogere staten van spiritueel bewustzijn, waar hij de OT (Opererende Thetan) niveaus; de Gradenkaart bedacht die iemand van hun eerste stappen in Scientology door elke hogere staat van bewustzijn en bekwaamheid loodst; en waar hij het bestuurskundig model voor alle Scientology Kerken voor de toekomst ontwikkelde.

Toen de heer Hubbard in eerste instantie het kasteel van Saint Hill bedacht en ontwierp, was het om het hoofd te bieden aan het groeiende aantal scientologen dat naar East Grinstead stroomde om onderdeel te zijn van de nieuwe technische doorbraken die hij realiseerde.

Saint Hill blijft de standaard waartegen alle Scientology organisaties worden afgezet. Maximale aandacht werd besteed om ervoor te zorgen dat haar onberispelijke renovatie perfect in lijn was met het concept van de heer Hubbard en de bestuurskundige beleidsnotities die hij opschreef voor een Ideale Scientology Organisatie.

Toegerust voor maximale levering, omvatten de faciliteiten een uitbreiding op het kasteel die de Scientology auditingcapaciteit van daarvoor enorm vergroot. Sterker nog, de uitbreiding verdubbelt het aantal auditingkamers dat de locatie daarvoor had en verdubbelt tevens het aantal cursuszalen. De faciliteit kent verder een speciaal daarvoor bedoelde vleugel voor de training en begeleiding van Solo-auditing (parochianen die zichzelf auditeren tot de Staat van Clear en hogere niveaus).

Een nieuwe Saint Hill Refectory, gebouwd naast het Kasteel, biedt een onbelemmerd uitzicht op het fraaie platteland van Sussex. Als perfecte omgeving om te genieten van een maaltijd of een pauze tussen Scientology-diensten door doet het tevens dienst als verzamelplek voor degenen die de talloze georganiseerde evenementen in Saint Hill bijwonen.

Het complete landgoed, inclusief alle glooiende heuvels van Saint Hill, is van top tot teen gerenoveerd tot Ideaal. Daaronder vallen alle wegen, parkeerplaatsen en voetpaden alsmede het overvloedige groen en de tuinen – opgefleurd met zo’n 1000 nieuwe planten en bomen. Elk aspect van Saint Hill is grondig en spectaculair gerenoveerd.

Slechts enkele passen van het Kasteel ligt Saint Hill Manor, het internationaal bekende huis van de Scientology grondlegger L. Ron Hubbard. De Manor verwelkomt duizenden bezoekers voor een toer en evenementen, zowel voor het algemeen publiek als voor hoogwaardigheidsbekleders, zoals diplomaten, parlementsleden, artiesten, mensenrechtenactivisten, gemeenteraadsleden, burgemeesters en ambtenaren uit het hele Verenigd Koninkrijk. Na een uiterst precieze restauratie en renovatie ter ere van het Eeuwfeest van de heer Hubbard (1911–2011), is de Manor één van de meest belangrijke geschiedkundige landgoederen in Sussex.

Het iconische landhuis en kasteel van Saint Hill op het weelderige platteland van Sussex zijn een internationaal baken voor scientologen van over de hele wereld. Zoals een scientoloog opmerkte: “Je hebt het gevoel dat je de geschiedenis van Scientology binnen stapt (...) Het ademt de sfeer van LRH uit.”


De opening van het Ideale Saint Hill is de kroon op een ongeëvenaarde reeks openingen in de afgelopen maanden, die de enorme groei van de religie weergeven.

Op 18 juli was de officiële opening van het Ideale Continental Liaison Office (CLO UK), dat letterlijk aan de overkant van de straat van Saint Hill ligt in het historische Fonthill Lodge. Het bestaat uit vijf gebouwen op 7 hectare platteland.

Op 5 september werd het continentale drugsrehabilitatie- en trainingscentrum Narconon Verenigd Koninkrijk geopend op een landgoed slechts 30 kilometer van Saint Hill aan de rand van Maynards Green, East Sussex. Mogelijk gemaakt door vrijgevige bijdragen van leden van de Internationale Associatie van Scientologen, dient het nu als model drugsrehabilitatiecentrum en trainingsfaciliteit voor personeel voor drugsrehabilitatiediensten van Narconon uit heel Engeland, Ierland, Schotland en Wales.

Aan de horizon ligt de opening van nieuwe Ideale Kerken op diverse plaatsen in Engeland, te weten Birmingham, Manchester, Plymouth en Sunderland, terwijl ook nieuwe Ideale Kerken staat gepland voor Brighton en Edinburgh. Deze voegen zich dan bij de Ideale Kerk van Londen, geopend in 2006 aan Queen Victoria Street in het hart van de stad; en het Dianetics en Scientology Centrum ter Verbetering van het Leven van Londen aan Tottenham Court Road; en Fitzroy House, het historische thuis van L. Ron Hubbard in Londen gedurende de jaren 50. De Kerk in Londen was de plek van het eerste Scientology-huwelijk in Engeland, na de unanieme beslissing van de Hoge Raad van het Verenigd Koninkrijk om Scientology als religie te erkennen. Bij elkaar voltooien deze historische Kerken de prominent toegenomen aanwezigheid van Scientology in het Verenigd Koninkrijk.


Saint Hill blijft ook het knooppunt voor de humanitaire campagnes van de Kerk in het Verenigd Koninkrijk. Hiertoe behoren:

  • De Feiten over Drugs: Vrijwilligers uit het Verenigd Koninkrijk van het drugsvoorlichting en -preventie initiatief hebben bijna 5 miljoen exemplaren van de informatieboekjes De Feiten over Drugs verspreid, waaronder 1,5 miljoen tijdens de Olympische Spelen in Londen, de Gemenebest Spelen in Glasgow en het Edinburgh Festival. Ze houden jaarlijks meer dan 400 evenementen voor drugspreventie en daarmee hebben de vrijwilligers miljoenen kennis laten maken met de campagne. Scientologen in het Verenigd Koninkrijk organiseerden afgelopen zomer een zeven weken durend Drugsvrij Londens Voetbaltoernooi, waarbij voetballers bij iedere wedstrijd een leven zonder drugs promoten. En de Jive Aces, de nummer 1 swing band in het Verenigd Koninkrijk, promoten een leven zonder drugs bij alle concerten en festivals waar ze spelen.
  • Verenigd voor de Mensenrechten en Jongeren voor Mensenrechten: Ter ondersteuning van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de VN, doen scientologen uit het Verenigd Koninkrijk projecten voor voorlichting over mensenrechten in hun eigen land en in het buitenland, in landen zoals India, Pakistan en Nepal. Ze hebben ervoor gezorgd dat 250.000 jongeren geïnformeerd zijn over de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens met gebruik van deze voorlichtingsmaterialen.
  • De Weg naar een Gelukkig Leven: De afgelopen vijf jaar hebben scientologen meer dan één miljoen exemplaren van de op gezond verstand gebaseerde morele code De Weg naar een Gelukkig Leven uitgedeeld, waaronder in brandhaarden in binnensteden. Vrijwilligers hielpen om meer dan 50.000 exemplaren van het boekje uit te delen om Londen en andere steden overal in het Verenigd Koninkrijk tot bedaren te brengen tijdens de rellen in augustus 2011.
  • Pastoraal Werkers: Pastoraal Werkers uit het Verenigd Koninkrijk geven dagelijkse hulp aan mensen in nood in hun eigen omgeving. Engelse Pastoraal Werkers hebben zich ook ingezet bij rampen in het eigen land en daarbuiten, waaronder overstromingen in het Verenigd Koninkrijk en Pakistan, de treinontsporing in 2007 in Cumbria, de bomontploffingen in Londen in 2005, de tsunami in Zuid-Azië en de terroristische aanslagen in de stad New York.


De Scientology Kerk heeft de afgelopen tien jaar meer groei beleefd dan in de 50 jaar daarvoor tezamen. De eerste negen maanden van 2015 bevestigen dit en deze werden gekenmerkt door historische mijlpalen voor de religie.

Hieronder vallen de officiële opening van een Ideale Scientology Kerk in Tokio op 8 augustus; een Scientology Informatiecentrum en zes centra voor humanitaire projecten en initiatieven voor verbetering in de samenleving in het spirituele hoofdkwartier van Scientology in Clearwater, in de staat Florida, op 11 juli; een majestueuze Ideale Scientology Kerk in Bogotá, in Columbia op 5 juli; en de opening in april van een Ideale Scientology Kerk op het drielandenpunt van Zwitserland, Duitsland en Frankrijk: in Bazel, in Zwitserland.

Aankomend jaar staan er nog meer openingen op de planning in Australië, Afrika, Europa en Noord-Amerika.