CLEARWATER, FLORIDA, V.S. 11 JULI 2015

NIEUW CRIMINON-CENTRUM IN CLEARWATER GEOPEND OM RECIDIVISME OP TE LOSSEN DOOR HET REHABILITEREN VAN CRIMINELEN

Een wereldwijd hervormingsprogramma voor criminelen dat de oorzaak van criminaliteit rechtstreeks aanpakt door het zelfrespect te herstellen, opent een nieuw hoofdkwartier in Florida in de binnenstad van Clearwater, om wetsovertreders een nieuwe kans te geven een waardevol lid van de samenleving te worden.

Duizenden scientologen en hun gasten vulden op 11 juli de historische Fort Harrison Avenue in Clearwater, Florida, voor de enerverende officiële opening van het nieuwe Criminon Florida Centrum. Criminon, wat “zonder criminaliteit” betekent, is gebaseerd op de ontdekking van Scientology-grondlegger L. Ron Hubbard dat de weg naar werkelijke rehabilitatie van wetsovertreders eruit bestaat om elk ervan te helpen “te ontdekken wanneer hij zijn persoonlijke trots is kwijtgeraakt. Rehabiliteer dat punt en je hebt geen crimineel meer.”

Wereldwijd zitten meer dan 10,1 miljoen mensen in de gevangenis – alleen al 2,2 miljoen hiervan in de Verenigde Staten. Van de 100.000 gevangenen in de diverse gevangenissen in Florida, eindigt bijna één op de drie na vrijlating binnen drie jaar opnieuw achter de tralies. En Pinellas County komt wat betreft arrestaties van jongeren op de tweede plaats in de staat.

“Als gemeenschap hebben we geen andere keus dan te helpen criminelen te rehabiliteren”, aldus dhr. David Miscavige, Voorzitter van de Raad Religious Technology Center. “Geen enkele inwoner kan zeggen dat het ‘niets met mij te maken heeft’. Want zodra iemand van ons slachtoffer wordt van een misdrijf, heeft het alles met ons te maken. Niemand van ons wil wachten tot dat moment komt. Zonder werkelijke rehabilitatie van criminelen is recidivisme een gebed zonder end. Dat is waar ons nieuwe Criminon Florida-hoofdkwartier voor staat: toewijding aan het rehabiliteren van criminelen zodat ze in onze samenleving terugkeren als productieve burgers. We zijn hier om te helpen. En door een crimineel te helpen zijn zelfrespect te herstellen, kunnen we echt een verschil uitmaken.”

Het percentage recidivisme ligt vaak hoger dan 75, maar het Criminon-programma buigt deze trend om, door wetsovertreders te rehabiliteren en hen in de samenleving te laten terugkeren met tools voor het leven die hen in staat stellen een productief leven te leiden, in plaats van achter tralies weg te kwijnen.

Tegenwoordig is Criminon wereldwijd actief in zo’n 1000 gevangenissen en penitentiaire instellingen, met bijna 13.000 gevangenen die voor het programma zijn ingeschreven.

In het ene na het andere land hebben de regering en het gevangenispersoneel, zodra het Criminon-programma in gebruik werd genomen, een dramatische afname gezien in het percentage recidivisme – zelfs onder de meest geharde criminelen.

  • In de zwaar bewaakte Leeuwkop-gevangenis in Zuid-Afrika, daalde – nadat gevangenen hadden deelgenomen aan het Criminon-programma – het aantal gewelddadige incidenten van 1000 per jaar tot slechts één.
  • In het Pakistaanse Karachi daalde het percentage recidivisme onder de gevangenen in de centrale gevangenis die Criminon-cursussen hadden gedaan, op verbijsterende wijze tot minder dan één procent.
  • Anderhalf jaar nadat Criminon-cursussen officieel in gebruik werden genomen door het gevangeniswezen in Mexico Stad, kelderde het percentage recidivisme tot 1 procent. Het programma heeft nu meer dan 14.000 wetsovertreders overal in dat land bereikt.

Criminon Florida is gewijd aan het rehabilitatieprogramma voor criminelen dat bijna 50 jaar geleden werd ingesteld. Het heeft online programma’s opgezet in acht penitentiaire instellingen en levert schriftelijke cursussen aan gevangenen in 100 gevangenissen in de hele staat. Bij het verwezenlijken van haar missie, heeft Criminon Florida zo’n 20.000 gevangenen door cursussen heen gekregen die ontworpen zijn om hen te helpen een nieuwe start in het leven te maken als waardevol lid van de samenleving. Met haar nieuwe hoofdkwartier is Criminon Florida toegewijd aan het nog verder uitstrekken van haar helpende hand om nog meer wetsovertreders te rehabiliteren en het recidivisme te arresteren en een halt toe te roepen.

Informatiepanelen in het nieuwe hoofdkwartier laten bezoekers de belangrijkste details van het programma en de implementatie ervan zien. De faciliteit heeft ook een multipurposeruimte voor seminars en workshops over de levering van Criminon, terwijl een volledige vleugel gewijd is aan een centrum voor schriftelijke cursussen.


Kom meer te weten over Criminon en wat de Scientology Kerk doet om een wereld zonder criminaliteit tot stand te brengen.

Bekijk deze video

Dit nieuwe Criminon-centrum is een van de zes nieuwe faciliteiten die elk zijn gewijd aan het verhelpen van de urgente problemen die zo’n groot effect hebben op Clearwater en de grotere Tampa Bay-regio. Onder deze faciliteiten bevinden zich:

  • Het nieuwe onderkomen van de pastoraal werkers van de Kerk, onderdeel van een wereldwijde beweging en actief in 120 landen – de grootste onafhankelijke hulporganisatie ter wereld. Alleen al in het Tampa Bay-gebied besteden scientologen meer dan 200.000 uur per jaar aan vrijwilligerswerk, onder het motto “Er kan iets aan gedaan worden”.
  • Een museum en tevens centrum van Citizens Commission on Human Rights (CCHR), de grootste organisatie die sinds 1969 toezicht houdt op de geestelijke gezondheidszorg, heeft ervoor gezorgd dat er meer dan 181 wetten zijn aangenomen om mensen te beschermen tegen de misstanden of dwangbehandelingen in de psychiatrie. Een belangrijke plaats in het informatiecentrum in Clearwater wordt ingenomen door het Psychiatrie: een Industrie des Doods museum.
  • Een nieuw onderkomen voor Verenigd voor de Mensenrechten (United for Human Rights), een wereldwijd initiatief dat voorlichting geeft over de mensenrechten die de bewoners van deze planeet beschermen en dus ook elke inwoner van Pinellas County waar de schendingen van mensenrechten en mensenhandel één van de ernstigste zijn in de Verenigde Staten. Met dit hoofdkantoor wordt er alles aan gedaan om deze gewetenloze vormen van misbruik te bestrijden.
  • Het nieuwe plaatselijke centrum voor de Stichting Geen Drugs, Wel Leven, die met haar internationale De Feiten over Drugs-programma 260 miljoen mensen over de hele wereld heeft bereikt. Het programma is erop gericht het drugsgebruik uit te roeien en om jongeren zinvolle voorlichting over drugs te geven.
  • Een gebouw bestemd voor De Weg naar een Gelukkig Leven, gebaseerd op de niet-religieuze morele code geschreven door L. Ron Hubbard. De 21 leefregels die zijn vertaald in 112 talen, hebben rust gebracht in gemeenschappen die door geweld waren verscheurd, hebben vrede gebracht in gebieden die door burgeroorlogen waren verwoest en hebben miljoenen mensen zelfrespect bijgebracht. Het nieuwe centrum in Clearwater zal alle morele steun bieden waar in de omgeving behoefte aan is.