MILAAN, ITALIË

KOLOSSALE IDEALE ORG VAN MILAAN BEGROET DE WERELD

31 OKTOBER 2015

Duizenden kwamen bijeen in de Italiaanse stad van cultuur en mode die nu de thuisbasis is van de grootste Ideale Scientology Organisatie ter wereld.

In een jaar van historische prestaties en ongeëvenaarde groei en vooruitgang van de Scientology religie, opent de meest recente Ideale Org in Milaan, Italië op zaterdag 31 oktober haar deuren in het bijzijn van zo’n 8000 uitbundige gasten en hoogwaardigheidsbekleders, die de opening bijwonen van deze statige en imposante Ideale Kerk in deze modieuze en stijlvolle Europese stad.

De heer David Miscavige, voorzitter van de raad van het Religious Technology Center, werd toen hij het podium opkwam om de nieuwe Ideale Kerk van Milaan te openen, enthousiast begroet door de duizenden aanwezige scientologen en gasten.

De heer David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center, verrichtte de opening van de nieuwe Ideale Organisatie van Milaan. Hij was direct naar Milaan gevlogen vanuit het Verenigd Koninkrijk, waar hij op 18 oktober de opening van het Ideale Saint Hill had verricht en op 23 oktober de 31e verjaardag van de Internationale Associatie van Scientologen (IAS) had gevierd.

“Ik voel me uitermate vereerd om op deze uitzonderlijke en onvergetelijke dag bij jullie te zijn. Want als er ooit een stad voorbestemd is voor een Ideale Org, dan is het wel Milaan. De eeuwenoude pracht van deze stad met haar eigentijdse visie. De stad van landheren en de stad van roem. De stad waar de energie en creativiteit in elke straat voelbaar is. Deze van oorsprong ‘Ideale Stad’. En ja, vandaag vieren we deze unieke Ideale Organisatie. Een org die het levende bewijs vormt voor deze stelregel van LRH: ‘De zon gaat voor Scientology nooit onder’. Ik draag dit gebouw op aan een toekomst die gesierd wordt met een heropleving door Scientology – een heropleving van eeuwig leven.”

’s Werelds grootste Ideale Organisatie, de mooie en moderne Ideale kerk van Milaan, beslaat bijna 10.000 m2 op een grondgebied van 0,6 ha, en heeft een binnenplaats van ruim 2000 m2. De nieuwe kerk is prominent aanwezig op de Fulvio Testi Avenue en kijkt uit over het geliefde Noordpark van Milaan. Het hele complex beslaat een heel blok in het snelgroeiende district Bicocca.

Een aantal Italiaanse leiders die zich gecommitteerd hebben om met de Kerk samen te werken aan het creëren van een betere wereld, voegden zich zaterdag bij de leden van Scientology voor deze belangrijke gebeurtenis. Om die passie te delen stapten de volgende personen het podium op: dhr. Gianfranco Tucci, raadslid van de stad Milaan; dhr. Marcello Arena, directeur van sport van de politie van Milaan; dhr. Carlo Proserpio, voorzitter van de raad van handelsbetrekkingen van Noord-Milaan; dhr. Gelek Yakar, voorzitter van het Mandala centrum voor instandhouding van Tibetaanse cultuur; en dhr. Fabio Bergomi van de raad voor vrijwilligers van Milaan.

Dhr. Tucci verwelkomde de Kerk bij zijn nieuwe onderkomen: “Om een Scientology Kerk van dit formaat in ons district te hebben, maakt dat niet alleen onze veelsoortige sociale en culturele realiteiten tot een eenheid, maar het dient ook als een spiritueel referentiepunt en ontmoetingsplaats voor allen die een betere kwaliteit van leven willen voor de mensen die hier wonen. En daarvoor krijgen jullie mijn voortdurende steun en dank.”

Dhr. Arena sprak over zijn deelgenootschap met de Kerk om de essentiële voorlichting over drugs in de stad uit te breiden: “Met de campagne De Feiten over Drugs van jullie Kerk heb ik een grote waardering gekregen voor scientologen. Wat jullie doen is echt opmerkelijk. De samenwerking tussen instituten en vrijwilligers zal een daadwerkelijke verbetering van de samenleving tot stand brengen. In die geest zou ik heel graag gebruik willen maken van jullie auditorium voor toekomstige congressen en evenementen van het plaatselijke politiekorps. Ik hoop dat jullie het niet erg vinden dat we hier de hele tijd komen!”

De volgende spreker was de heer Yakar, die de impact van de grondlegger van Scientology - L. Ron Hubbard - op de tolerantie in de wereld en wederzijds respect benadrukte: “Het werk van de heer Hubbard is bewaard gebleven, wordt gelezen en er wordt naar geluisterd door miljoenen op deze planeet. We moeten hem bedanken voor wat hij gedaan heeft – voor zijn wijsheid. Zijn woorden hebben een stempel gedrukt op de zielen van zo veel mensen. Ik kan hem alleen maar bedanken voor het inspireren van scientologen en op die manier een internationale beweging op gang gebracht te hebben om respect te brengen voor ieder levend wezen, niet alleen in Italië, maar over heel de wereld.”

Dhr. Proserpio vond karaktervolle mensen bij de leden van de Kerk van Milaan die zijn visie op de gemeenschap delen en toegewijd zijn om het werk te doen dat nodig is om dat te bereiken: “In deze nieuwe Kerk zijn mensen die de samenleving ten goede willen veranderen. Mensen die effectieve dingen doen om drugsgebruik te verslaan en om de morele waarden te herstellen die ieder van ons herkent als waar en belangrijk. Op die manier hoop ik dat jullie doorgaan me te helpen om van dit gebied van Milaan een ideaal gebied te maken – een gebied waarin mensen elkaar respecteren, elkaar helpen en waar het goed mee gaat. Dus dank jullie wel voor wat jullie hebben gedaan en voor wat jullie nog gaan doen.”

Tot slot sprak de heer Bergomi over het werk van PROCIVICOS, de burgerlijke bescherming van vrijwilligers van de Scientology gemeenschap – Pastoraal werkers van Scientology die in hun gemeenschappen zorgen voor rampenbestrijding: “Toen de rivier Seveso afgelopen november buiten zijn oevers trad, reageerden jullie onmiddellijk op de noodoproep en kwamen midden in de nacht op het rampterrein aan. Jullie deden dat in de altijd sprankelende geest van al het mogelijke doen om anderen te helpen. Dat is waarom ik buitengewoon dankbaar ben dat jullie jezelf hebt gegeven aan de vrijwilligersbeweging van onze stad Milaan!”

De Ideale Org Milaan staat als een vooraanstaand symbool dat de grandeur van de legendarische stad weerspiegelt – een adembenemend voorbeeld van stijl en doelstelling voor Scientology organisaties in Italië en de wereld. Elegant en tijdloos marmer, donkere betimmeringen en gepolijst roestvrij staal met rode accenten, die herinneren aan de beroemde Ducati’s en Ferrari’s uit de streek.

Het gebouw heeft een restaurant en een café. De Kapel van Milaan is de grootste van welke Ideale Org ook en biedt ruimte aan zondagsdiensten en huwelijken, alsook aan een veelheid aan gemeenschapsevenementen waar leden van alle geloofsovertuigingen welkom zijn.

Het ruime Informatiecentrum heeft displays met meer dan 500 video’s die de geloofsovertuigingen en praktijken van de Scientology religie laten zien, alsook het leven en de nalatenschap van grondlegger L. Ron Hubbard. Het Informatiecentrum geeft ook een gedetailleerd overzicht van de vele door de kerk gesponsorde maatschappelijk programma’s. Daaronder bevinden zich een wereldwijd initiatief voor de mensenrechten; een eveneens verreikend drugsvoorlichtings-, preventie- en rehabilitatieprogramma; een wereldwijd netwerk van centra voor geletterdheid en educatie; en het Scientology Pastoraal Werker programma, dat nu staat voor ’s werelds grootste onafhankelijke rampenbestrijdingsteam.

De Ideale Org van Milaan beschikt verder over verschillende seminarruimten en leslokalen, en heeft bovendien een hele verdieping die bestemd is voor Scientology auditing (geestelijke begeleiding).


De Scientology Kerk heeft in het laatste decennium een grotere groei meegemaakt dan in de voorgaande 50 jaar samen. In de eerste 10 maanden van 2015 zijn er historische ontwikkelingen voor de religie en zijn humanitaire programma’s geweest, waaronder:

Verdere openingen zijn in het komende jaar gepland in culturele steden in Australië, Afrika, Europa en Noord-Amerika.