WAT HET IS OM EEN GETRAIND SCIENTOLOOG TE ZIJN

Door training in Scientology kan iemand het bestaan onder ogen zien en aanpakken. Goed kunnen communiceren, iemand anders echt kunnen helpen, en alles onder ogen kunnen zien wat het leven biedt: voor al die vaardigheden kun je in het leven talloze situaties vinden waar je ze op kunt toepassen en die er in feite om schreeuwen om te worden aangepakt.

De behoefte aan auditors is groot, omdat het duidelijk is dat mensen slechts één voor één kunnen worden gered. In tegenstelling tot veel andere religies vindt de redding volgens de Scientology religie uiteindelijk plaats in de één-op-één relatie tussen auditor en preclear. Veel scientologen trainen om auditor te worden en iedereen die zijn medemens wil helpen kan hetzelfde doen. Maar even belangrijk is dat men een vaardigheid kan krijgen om het leven aan te pakken die groter is dan men ooit voor mogelijk had gehouden. Geen enkel doel is waardevoller dan het helpen van de medemens en er is geen betere manier om dit doel te bereiken dan door auditor te worden. Wat auditors hebben geleerd passen ze toe door anderen met auditing te helpen en door overal de omstandigheden te verbeteren waar ze vinden dat die nodig moeten worden verbeterd.

Dit is de missie van de getrainde scientoloog en het komt door zijn begrip, zijn medeleven en zijn vaardigheid dat er nog dromen kunnen bestaan over een betere wereld.