HOE EEN AUDITINGSESSIE VERLOOPT

Auditing bestaat uit een aantal zaken: de preclear, de auditor, het auditingproces, communicatie, de Auditorscode en de E-meter. Samen zorgen zij ervoor dat het reactief verstand wordt uitgewist.

Een auditingsessie vindt plaats op een rustige, comfortabele plek waar men niet wordt gestoord. Gewoonlijk zitten de auditor en de preclear tegenover elkaar aan een tafel of bureau met een E-meter, die door de auditor wordt gebruikt. Voordat een auditingprogramma begint wordt de preclear vertrouwd gemaakt met de elementen van auditing zodat hij weet wat hij in een sessie kan verwachten. De auditor zorgt er ook voor dat de preclear niet wordt afgeleid of van streek raakt, om te voorkomen dat hij niet zijn volledige aandacht tijdens de sessie aan het proces kan schenken.

Voor elke preclear worden verschillende soorten auditing gebruikt, afhankelijk van de zaken die tijdens de sessie en zijn eerdere auditing aan het licht zijn gekomen. Hoewel auditing zich richt op het individu en ieder individu verschillend is, moet een exact omschreven trapsgewijze benadering van auditingstappen gebruikt worden om persoonlijke vrijheid voor iedereen te bewerkstelligen.