WAAROM AUDITING WERKT

In een sessie wordt het analytisch verstand van de preclear bijgestaan door het analytisch verstand van de auditor om het reactief verstand van de preclear te verslaan.

De preclear is slachtoffer van zijn reactief verstand. Wanneer het reactief verstand wordt gerestimuleerd, wordt de persoon beïnvloed door de schadelijke energie die het bevat. Omdat het reactief verstand verborgen is, kan de preclear dit niet zelf aanpakken. De duizenden jaren die de mens heeft gefilosofeerd en "heeft getracht om zijn ziel te doorgronden" en zonder resultaat heeft getracht zichzelf en zijn motieven te begrijpen, kunnen daarvan getuigen. Bij afwezigheid van een auditor is de kracht van de drijfveer van de preclear minder dan de kracht die het reactief verstand uitoefent.

Een van de voornaamste redenen dat auditing werkt, is dat de kracht van de drijfveer van de auditor wordt toegevoegd aan de drijfveer van de preclear, en deze twee samen zijn groter dan enkel de kracht van het reactief verstand van de preclear. Door samen te werken en gebruik te maken van de exacte technologie van L. Ron Hubbard kan het reactief verstand van de preclear worden uitgewist.

Telkens als een gebied met lading uit het reactief verstand wordt vrijgemaakt, wordt het bewustzijn van de preclear groter. De toename van bewustzijn bouwt zich van auditingsessie tot auditingsessie op en de preclear wordt zich langzamerhand meer bewust wie hij werkelijk is, wat er met hem is gebeurd en wat zijn ware, spirituele potentieel en vermogens zijn.